Placinta cu dovleac / Pumpkin pie
Cum puteam sa marchez mai bine acest sfarsit de toamna decat cu o reteta minunata : placinta cu dovleac. Ne punem sortuletul, ne cautam ingredientele si ne apucam voiosi de treaba! 🙂
Ingrediente blat:
– 100 g unt
– 2 oua
– 2 linguri smantana
– 500 g faina
– vanilie
Ingrediente umplutura:
– 1 dovleac pentru placinta
– 2 oua
– 100 g zahar
– nucsoara
– scortisoara
– 2 eggs
Se taie dovleacul si se curata de samburi.
Se coace in cuptor la temperatura medie pana cand miezul devine moale. Miezul se va scoate cu o lingura, se va pune intr-un castron si se lasa la racit.
We put the pumpkin into the oven, at medium temperature and we cook it until the pulp will become soft. The pulp will be taken with a tablespoon, put into a bowl and left to cool off.
Miezul se marunteste cu ajutorul unui blender.
Pulpa se va amesteca impreuna cu zaharul, ouale, nucsoara si scortisoara.
Se prepara blatul. Untul va trebui sa fie lasat la temperatura camerei cateva minute pentru a se putea amesteca mai bine.
Coca obtinuta se va pune la frigider 10 minute dupa care se intinde cu mana in tava.
Se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Adaugam umplutura si punem tava in cuptorul preincalzit. Eu am lasat-o la temperatura medie timp de 25-30 minute. Deoarece cuptoarele coc foarte diferit in functie de marca sau sursa de energie folosita, este mai bine sa verificati voi cand este coapta placinta, bazandu-va decat pentru orientare pe timpul dat de mine.
Taiati placinta frumos, o aranjati cum doriti si o serviti savurand aromele ultimelor zile insorite de toamna :).