Desert / Dessert,  Patiserie / Patisserie

Placinta cu branza dulce si stafide

Oricate retete de placinte si dulciuri as avea pe blog, tot nu sunt suficiente! Si daca e vorba de cele cu branza, atunci chiar pot fi cat de multe.

Reteta de azi este facuta cu foi pregatite de mine si cu multa umplutura delicioasa cu stafide.

Ingredientele folosite de mine:

Aluat

– 600g faina de patiserie

-400 ml apa minerala

-2 linguri otet

-75 ml ulei (plus 25 ml pentru uns planul de lucru)

Umplutura

-7 linguri de branza proaspata, moale

-1 ou

-4 linguri de zahar

-5 linguri de gris

-esente de rom si lamaie

Pentru inceput mi-am pregatit ingredientele pentru umplutura. Stafidele le-am pus la hidratat in apa minerala cu esenta de rom cu o seara inainte de a face placinta.
Am pus pe rand oul…
…esentele si zaharul
…apoi grisul
Si in final stafidele. Am amestecat si am pus vasul in frigider cat am pregatit foile. Astfel grisul va avea timp sa absoarba excesul de lichid din crema de branza.
Am cantarit apoi faina pentru foi
Am pregatit si restul ingredientelor pentru foi
Am pus faina si sarea si apoi pe rand apa minerala, uleiul si otetul. Am amestecat totul cu mixerul timp de 10 minute. Am obtinut un aluat moale si elastic.
Aluatul arata asa la finalul framantarii cu mixerul.
Am pus aluatul intr-un bol uns cu ulei pe care l-am acoperit cu film alimentar de plastic. L-am lasat sa se odihneasca 30-35 de minute.
Am impartit aluatul in patru parti egale. Fiecare bucata de aluat am intins-o pe masa unsa cu ulei, din aproape in aproape, folosindu-ma numai de maini. Aluatul se intinde usor, chiar daca se mai rupe din loc in loc.
Am pus o parte din umplutura la un capat si am inceput sa rulez usor. Nu este nici o problema daca aluatul este rupt pe alocuri deoarece se vor suprapune mai multe straturi iar umplutura nu va curge.
Cand placinta este rulata, se pune in tava tapetata cu foaie de copt.
Placintele sunt gata de pus la cuptor. Am setat cuptorul la 175C si le-am copt timp de 35-40 de minute.
Placintele nu au fost unse cu nimic. Se pudreaza cu zahar fin dupa ce le scoateti din cuptor.
Placinta se poate servi calda sau rece, taiata in bucati mai maricele.

Mai multe detalii gasiti in reteta video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d