
Placinta aperitiv cu hribi și brânza
Bine v-am regasit! A venit momentul sa ma prezint cu o noua reteta. Cum de curand m-am intors din Franta, am fost inspirata sa fac retete din locurile vizitate. Si cred ca stiti si voi cat de mult le plac francezilor placintele si quiche-urile de orice fel!
Reteta mea de azi este o placinta aperitiv cu hribi si branza. Daca nu aveti hribi nu este o problema, insa recomand sa folositi ciuperci de padure pentru ca sunt mult mai gustoase. In ceea ce priveste branza as spune ca merge orice tip de branza de la cea de burduf, pana la cascaval sau chiar gouda. Important este sa nu fie telemea, feta sau orice alt tip de branza care ar lasa zer si ar avea gust specific.

Iata ce ingrediente am folosit:
Blat
-50 g unt
-150g faina
-30 ml apa rece
Umplutura
-200g hribi
-100g brânza de burduf
-30 ml ulei
-1 ceapa
-2 oua
-oregano verde
-sare
-piper

Am preferat sa folosesc oregano verde pentru ca imi place gustul foarte mult si mi se pare ca este o combinatie buna cu ciuperci. Imi plac retetele cu ingrediente putine si cu gust, asa ca aceasta reteta s-a incadrat perfect in preferintele mele.

Pentru inceput am incins tigaia si am pus uleiul.

Apoi am pus ceapa taiata cubulete si am lasat-o sa se caleasca pentru cateva minute.

Dupa 3-4 minute, cand ceapa s-a inmuiat deja, am pus ciupercile taiate marunt.

Am lasat ciupercile si ceapa sa se caleasca pana a fost eliminata aproape toata apa. In final am pus sare si piper si am lasat amestecul sa se raceasca.

Intre timp am inceput sa fac blatul. Am pus untul intr-un bol.

Apoi am adaugat si faina si putina sare si am inceput sa amestec.

Am obtinut un amestec nisipos, dens.

Am pus putina apa foarte rece, numai cat sa lege aluatul.

Aluatul obtinut a fost moale, nu foarte elastic. L-am acoperit cu folie de plastic si l-am pus in frigider pentru o ora.

Intre timp am preparat umplutura. Am pus intr-un bol branza si oregano taiat marunt.

Apoi am pus si ouale.

Ciupercile s-au racit intre timp, asa ca le-am putut pune si pe ele in bol.

Am amestecat totul cu o spatula.

Am pudrat tava si masa cu putina faina si am intins aluatul. Am incercat cat am putut sa intind o forma apropiata de cea a tavii.

Nu e perfecta dar unde a fost nevoie am reparat.

Am pus o foaie de hartie de copt iar peste aceasta fasole boabe pentru a coace aluatul in orb. Boabele de fasole le utilizez de mai mult timp in acest scop.

Blatul a fost copt in orb timp de 15 minute la 180C. Apoi am scos hartia de copt si boabele de fasole si am pus umplutura. Am pus placinta in cuptor pentru inca 10 minute, la aceeasi temperatura.

Eu am asteptat pana a doua zi ca sa tai placinta, insa se poate taia si calda sau dupa ce s-a racit putin.

Puteti servi placinta ca aperitiv pentru o masa in familie sau cu prietenii sau pur si simplu ca o gustare la micul dejun sau cina.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

