Pizza cu sunculita si branza nesarata de capra/ Pizza with bacon and unsalted goat cheese
Ei bine, am primit cereri din partea mai multor vizitatori ca retetele sa fie si in engleza. Intr-adevar romana nu e cea mai usoara limba! 🙂 Pana cand va fi gata si un al doilea blog integral in limba engleza voi posta aici ambele variante.
Ingrediente pentru aluat (pentru 3 pizza cu diametrul de 30 cm)
– 300 ml apa
– 500 g faina
– 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata (1 cub)
– 50 g unt
– sare
– 1 lingurita de zahar
Ingrediente
– 3 ardei tocati marunt
– 3 cepe mari, taiate in rondele
– 3 rosii taiate in cubulete
– 600 g sunca afumata
– 500 g branza de capra nesarata (se poate folosi si alt tip de branza nesarata cum ar fi mozzarella)
– 200 g masline fara samburi
– 6 oua (cate 2 pentru fiecare pizza)
– oregano
Pentru prepararea aluatului am folosit masina de paine pe care am programat-o la programul special “Dough”. Daca nu aveti masina de paine puteti sa faceti aluatul intr-un recipient de dimensiuni mari. Se incalzeste putin apa, se pune untul si drojdia dupa care se adauga jumatate din cantitatea de faina si zaharul. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi se amesteca si restul de faina cu acea compozitie. Aceasta se imparte in trei si se intinde in tava speciala de pizza cu mana uda pentru a nu se lipi.
Se pun celelalte ingrediente dupa care se adauga cate 2 oua amestecate cu branza sfaramata pe fiecare pizza.
Se coace in cuptorul preincalzit pana capata o culoare aurie. In cazul in care considerati ca nu va puteti da seama daca blatul este copt, incercati cu o scobitoare. Daca pe aceasta nu mai ramane aluat atunci pizza este coapta.
Iata si pizza mea!