Carne de pui / Chicken

Pilaf cu piept de pui

Cred ca fiecare familie, fiecare gospodina are un fel al ei de a face pilaful cu pui, daca nu chiar mai multe. Mie imi place uneori sa folosesc pui de tara si sa fierb carnea si apoi orezul in supa rezultata, alteori il fac asa cum va voi arata azi. Oricum ar fi, pilaful meu se bucura de aprecierea tuturor.

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta:

-200g orez
-500g piept de pui
-1 ceapa
-1 morcov
-2 ardei kapia
-1 ardei gras
-3-4 linguri de ulei
-sare
-piper
-pătrunjel verde

Orezul l-am pus la inmuiat in apa cam cu o ora inainte de a incepe sa gatesc.

Am taiat ceapa marunt. Eu folosesc pentru pilaf orice fel de ceapa, inclusiv verde, daca nu am nici un fel de ceapa uscata.

Imi place sa pun ardei kapia sau ardei gras rosu atat pentru culoare, cat si pentru gustul dulceag. Il tai in cubulete micute.

Am pus si ardei verde, taiat tot cubulete micute.

Am razuit si un morcov mare. Uneori il tai si pe el cubulete.

Vara imi place sa pun si o rosie taiata cubulete micute. Ea poate lipsi daca nu va place.

Apoi am pus o tigaie cu strat antiaderent de piatra sa se incinga dupa care am adaugat pieptul de pui taiat fasii de dimensiune potrivita. Nu am pus nici un fel de grasime.

Am intors fasiile de piept de pui pe toate partile, pana s-au rumenit frumos.

Am scos pieptul de pui pe o farfurie si l-am lasat deoparte.

In aceeasi tigaie am pus uleiul si l-am lasat sa se incalzeasca putin. Apoi am pus pe rand ceapa si ardeiul, amestecand usor pentru ca acestea sa se caleasca.

Apoi am adaugat si morcovul si am continuat sa le calesc impreuna.

Am pus si orezul pe care l-am scurs cat am putut de bine de apa. Am lasat amestecul acesta de orez si legume sa se caleasca impreuna cateva minute si apoi am pus apa si sare. Eu de obicei folosesc ca masura pentru lichid acelasi castron in care am avut orez. La un castronel de orez pun doua castronele de apa.

Cand orezul a fost aproape fiert, am pus cubuletele de rosii.

Tot atunci am pus si pieptul de pui. De ce am facut pieptul mai devreme in tigaie si l-am adaugat acum? Fiind piept de pui cumparat el oricum lasa foarte multa apa si daca l-as fi pus in pilaf direct s-ar fi facut ca un burete. Asa carnea a ramas mai ferma insa nu atoasa.

Cand pilaful a fost gata, am stins focul si am pus patrunjelul tocat marunt, piper macinat si am pus capacul peste vas. L-am lasat cateva minute sa se imprieteneasca aromele si am permis orezului sa se gateasca complet.

Farfuria mea are de jur imprejur cativa fulgi de ceapa care au avut rol decorativ. Pilaful il puteti servi cald sau rece, simplu sau cu o salata langa el.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d