Piept de pui thai / Thai chicken breast
Am profitat de aceasta ocazie si mi-am cumparat tot felul de mirodenii, sosuri, dar si produse culinare inedite (pentru mine cel putin).
Dintre aceste produse fac parte si cateva borcanase cu amestecuri pentru sosuri Thai. Am descoperit ca se gaseau si la noi in tara motiv pentru care m-am decis sa gatesc ceva usor si rapid si sa postez reteta.
I bought some jars with mixes for Thai sauces. I discovered that I could have found these mixes also in my country so I decided to cook a fast recipe and to post the result.
Ingrediente
– 2 lingurite de Kaffir lime leaves (amestec de frunze tocate de limes)
– 2 lingurite de curry verde
– 3 linguri de ulei de masline
– 500 g piept de pui
– 1 piersica mare
– 1 mandarina
– 2 cepe
– 1 ardei mare kapia
– sare
– 150 ml apa
Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele. Se taie carnea cubulete si se pune impreuna cu uleiul si condimentele si se amesteca. Se pun la frigider pentru 20 minute.
Intre timp se spala, curata si se taie ceapa, mandarina, piersica si ardeiul.
Amestecul de condimente, carne si ulei se pune intr-un wok si se calesc 3-4 minute. Se adauga pe rand ceapa, mandarina, piersica si ardeiul si se inabusesc. Se adauga apoi apa si se lasa cca 15-20 minute pana cand vom obtine un sos.
Se serveste cu orez basmati sau noodles din faina de orez.
We serve this dish with basmati rice or with rice noodles.
Data viitoare am sa indraznesc mai mult. Deocamdata mancarea noastra Thai este pe terminate si se pare ca a avut mult succes.
Next time I will dare to combine more ingredients. For now our Thai food is almost gone and it seems that it had a great success.