Piept de curcan in sos Brie / Turkey breast in Brie sauce
Ati gasit reteta perfecta in cazul in care vreti ceva cu un gust deosebit si care sa se gateasca fara a avea de stat prea mult timp pe langa oala.
Ingrediente:
– 1 kg piept de curcan
– 250 g branza Brie
– 1 kg ciuperci Champignon brune
– ierburi de Provence
– piper mozaic
– foi de dafin
– 50 ml de lapte
– 2 linguri amidon
Se taie pieptul de curcan in bucatele potrivite si se pun intr-o oala cu apa, sare si ierburile de Provence. Oala se pune la fiert.
Se curata, se spala si se taie ciupercile. Ele se pun in oala atunci cand carnea este aproape fiarta.
Cand carnea si ciupercile sunt fierte se adauga foile de dafin si branza taiata in bucati mari. Nu se curata coaja; aceasta va da un gust deosebit sosului.
Branza se topeste in apa fierbinte. Se adauga amidonul amestecat in prealabil cu laptele. Se amesteca energic pentru ca sosul sa devina omogen.
Sosul cu piept de curcan este gata de servire!
Punem piper proaspat rasnit sau boabe si servim cald, alaturi de o bagheta crocanta.
We put fresh grinded pepper or peppercorns and we serve it warm, with a crunchy baguette near.