Paste / Pasta

Paste cu pui picant

Daca ati ramas in pana de idei pentru un pranz rapid, o cina delicioasa sau nu mai stiti ce sa puneti la pachet pentru birou, vin eu cu o solutie – paste cu pui picant.

Este o reteta care se face repede, are ingediente simple si nu are o mare complexitate. Adica fix ce ne trebuie intr-o zi in care suntem pe fuga si nu avem timp sa gatim ceva elaborat.

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta:

-300 g piept de pui
-250 g paste integrale
-100 ml ulei de măsline
-200 g ciuperci
-1 ceapa
-1 ardei rosu
-1 lingura de pasta de roșii
-1 linguriță pasta de ardei iute
-100 g mozzarella răzuită
-oregano
-sare
-piper

Daca aveti ardei si ciuperci proaspete este foarte bine. Dar nu e o problema daca sunt congelate sau la conserva.

Am inceput cu taiatul cepei.

Am taiat si puiul in bucati mai mari si apoi in fasii mai subtiri.

Intre timp am pus la fiert si un vas cu apa pentru fiert pastele in care am adaugat sare.

Am asezat apoi o craticioara pe foc si am turnat uleiul de masline.

Am pus pe rand sa se caleasca: ceapa

Dupa cateva minute a urmat puiul

Dupa alte cateva minute am pus si ardeiul

Au urmat apoi ciupercile

Tot acum am pus si pasta de ardei iute si sarea si apoi am lasat sa fiarba impreuna.

Dupa ce restul ingredientelor au inceput sa fiarba am pus si pasta de tomate.

Inainte de a stinge focul am pus si oregano uscat.

Am lasat sosul sa se odihneasca pentru cateva minute.

Intre timp am fiert pastele dupa indicatiile de pe pachet.

Am scurs pastele de apa, am adaugat sosul peste ele si am amestecat.

Am transferat amestecul de paste si sos intr-un vas ceramic.

Peste paste am pus mozzarella si am bagat vasul in cuptor la 180C. Am lasat vasul in cuptor pana cand mozzarella de deasupra pastelor a capatat o crusta frumoasa aurie.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d