Desert / Dessert

Panna cotta cu trandafiri

Anul acesta am facut de mai multe ori dulceata de trandafiri dupa reteta mea de aici:

Imi doream totusi sa fac si ceva dulce ca desert dar care sa nu fie cu dulceata, ci cu petale. Asa mi-a venit ideea unei panna cotta cu trandafiri, o reteta simpla si de mare efect.

Ce ingrediente am folosit:

-500 ml smântâna neindulcita pentru frișca

-50 g zahăr

-3 trandafiri de dulceața + 2 linguri de zahăr

-8 g gelatina+2 linguri de apa pentru hidratare

-dulceața de trandafiri pentru servire

Am folosit trei trandafiri de dulceata carora le-am rupt petalele. Le-am spalat intr-o strecuratoare si apoi le-am pus intr-un bol.

Am presarat doua linguri de zahar peste ele si le-am frecat intre degete pana s-au inmuiat putin si au lasat zeama.

Intr-un bol micut am pus gelatina sa se hidrateze cu putina apa.

Apoi intr-o craticioara am pus smantana pentru frisca si am presarat peste ea 50g de zahar. Am amestecat usor pentru ca zaharul sa se topeasca.

Craticioara am pus-o la incalzit si am adaugat petalele de trandafir in smantana si gelatina hidratata. Toata aceasta compozitie se incalzeste 3-4 minute, nu mai mult, pentru a nu distruge gelatina.

Am luat craticioara de pe foc si am pus compozitia obtinuta in forme de silicon. Tava cu forma de silicon am pus-o la frigider timp de 3-4 ore pana cand panna cotta s-a intarit.

Pentru a scoate usor din forma panna cotta am incalzit fiecare cuib cu uscatorul de par. Puteti sa puneti forma si in putina apa calda.

Am servit-o cu dulceata de trandafiri si apa rece.

Reteta video o gasiti aici:

Daca doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d