
Panna cotta cu trandafiri
Anul acesta am facut de mai multe ori dulceata de trandafiri dupa reteta mea de aici:
Imi doream totusi sa fac si ceva dulce ca desert dar care sa nu fie cu dulceata, ci cu petale. Asa mi-a venit ideea unei panna cotta cu trandafiri, o reteta simpla si de mare efect.

Ce ingrediente am folosit:
-500 ml smântâna neindulcita pentru frișca
-50 g zahăr
-3 trandafiri de dulceața + 2 linguri de zahăr
-8 g gelatina+2 linguri de apa pentru hidratare
-dulceața de trandafiri pentru servire
Am folosit trei trandafiri de dulceata carora le-am rupt petalele. Le-am spalat intr-o strecuratoare si apoi le-am pus intr-un bol.
Am presarat doua linguri de zahar peste ele si le-am frecat intre degete pana s-au inmuiat putin si au lasat zeama.
Intr-un bol micut am pus gelatina sa se hidrateze cu putina apa.
Apoi intr-o craticioara am pus smantana pentru frisca si am presarat peste ea 50g de zahar. Am amestecat usor pentru ca zaharul sa se topeasca.
Craticioara am pus-o la incalzit si am adaugat petalele de trandafir in smantana si gelatina hidratata. Toata aceasta compozitie se incalzeste 3-4 minute, nu mai mult, pentru a nu distruge gelatina.
Am luat craticioara de pe foc si am pus compozitia obtinuta in forme de silicon. Tava cu forma de silicon am pus-o la frigider timp de 3-4 ore pana cand panna cotta s-a intarit.
Pentru a scoate usor din forma panna cotta am incalzit fiecare cuib cu uscatorul de par. Puteti sa puneti forma si in putina apa calda.
Am servit-o cu dulceata de trandafiri si apa rece.
Reteta video o gasiti aici:
Daca doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

