Desert / Dessert

Panna cotta cu mure

Acum este momentul sa facem cele mai bune deserturi cu mure! Iar eu am facut unul extrem de simplu si de gustos, care nu are nevoie de multa preparare termica si nici prea multe cunostinte.

Ingredientele folosite de mine:

-400 g lapte de cocos

-3 linguri de zahăr

-1/2 plic de gelatina

-2 pliculețe de zahăr vanilat

-200 g mure

-2 linguri de zahăr

-1/2 plic de gelatina

Ingredientele folosite de mine pentru aceasta reteta.

Conserva de lapte de cocos am tinut-o la frigider cateva ore pentru a putea sa separ mai usor apa de cocos de “smantana”
Dupa ce am scurs apa de cocos, am pus restul din conserva intr-o craticioara, am adaugat zahar si am pus la hidratat gelatina cu doua linguri de apa. Cand gelatina s-a hidratat, am pus-o si pe ea in craticioara.
Am pus craticioara la foc mic si am incalzit amestecul. Atentie-nu se fierbe deoarece se distruge gelatina!
Am pus compozitia in pahare si am dat-o la rece cam 45 de minute.

Am pregatit apoi murele pentru al doilea strat. Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat zahar si gelatina hidratata.

Se incalzeste si murele cu zahar si gelatina, insa nu se fierb. Apoi se pun in pahare peste celalalt strat deja intarit.
Paharele se pun inapoi la frigider si se mai lasa inca 45 de minute, pana se intareste si al doilea strat.
Se vor servi cu fructe proaspete si multa voie buna 🙂

Mai multe detalii gasiti in reteta video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d