Paine/Bread

Paine cu usturoi, patrunjel si branza brie

Daca nu ati facut pana acum paine cu usturoi si branza, neaparat sa o incercati pentru masa de Pasti! Eu am facut varianta cu usturoi, patrunjel si branza brie. A iesit foarte gustoasa! Unde mai pui ca ii sta bine pe masa de sarbatoare, langa oua rosii, drob si alte bunatati.

Ingredientele pe care le-am folosit:

-500 g faina
-300 ml lapte
-9 g drojdie uscata
-1/2 lingurita de sare

-150g brânza brie
-2 fire de usturoi verde
-4 catei de usturoi uscat
-pătrunjel verde
-50g unt
-1 ou

Am folosit faina cu multa proteina, de la 7Spice. Puteti folosi si faina pentru cozonac pentru a va asigura ca aluatul va fi pufos si va creste bine.

Am framantat aluatul la mixer. Am pus faina in bolul mixerului…

…apoi am adaugat drojdia uscata si le-am amestecat bine.

Am pus in functiune mixerul si am adaugat treptat tot laptele. Am pus apoi si sare.

Am framantat pana am obtinut un aluat care nu se mai lipea de vas si care era elastic.

Am pus aluatul intr-un bol uns cu ulei si l-am acoperit cu film de plastic. L-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul.

Intre timp mi-am pregatit ingredientele pentru topping. Am avut patrunjel proaspat din gradina, unt si usturoi verde din piata, de la producatorii locali.

Am taiat branza in bucati. Mi-am planificat in cate bucati urma sa tai aluatul si am calculat pentru fiecare cate o bucatica de branza.

Am maruntit patrunjelul si usturoiul in robotul de bucatarie si le-am amestecat cu untul pe care l-am topit cateva secunde la microunde.

Am pudrat masa cu faina si m-am apucat de treaba.

Am intins aluatul si apoi l-am taiat cu o rola pentru pizza.

Daca bucatile nu sunt chiar de aceeasi forma, modelati-le putin cu mana.

Am pus amestec de usturoi, patrunjel si unt pe fiecare bucata de aluat.

Am pus apoi si bucatelele de branza.

Am suprapus bucatile de aluat cu topping adaugat si le-am asezat frumos intr-o tava dreptunghiulara pentru copt chec.

Chiar daca bucatile par a fi puse dezordonat, nu va faceti griji. Aluatul mai trebuie lasat la dospit acoperit cam 20-30 de minute si apoi veti observa ca va parea mai frumos aranjat.

Am uns aluatul cu galbenus de ou amestecat cu putina sare. Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180C timp de 50 de minute. Incercati daca este coapta cu ajutorul unei scobitorii.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d