
Paine cu faina de secara si chimen
Intoarsa cu forte proaspete din vacanta, m-am gandit sa va povestesc despre painea gustoasa cu secara si chimen pe care am facut-o.

De la bun inceput vreau sa va spun ca am testat un nou tip de faina integrala de secara de la 7 Spice si am fost foarte multumita. Nu stiam foarte multe despre tipurile de faina pe care le comercializeaza, asa ca m-am interesat putin si iata ce am aflat:
- FAINA INTEGRALA DE SECARA este o făină integrala recomandată pentru sortimente de paine americane de secară, sortimente germane de culoare închisă, pâine tip pumpernickel – pentru aromă și culoare, sortimente suedeze, ca materie primă de bază la fabricarea maielelor puternic acide.
- Faina integrala de secara este obținută printr-un proces complex si mult mai lent de măcinare a bobului de secară, ce face ca aceasta să fie o sursă de antioxidanți și nutrienți, precum zinc și proteine. Medicul meu recomanda folosirea fainei integrale si pe cat posibil sa ne facem singuri painea.
- Poate fi folosita fie ca atare, pentru obtinerea painii traditionale de secara 100%, fie combinată cu făina de secară intermediară sau cu făină de grâu, pentru produse mai fine și cu un gust mai puțin pronuntat.
- Mai multe detalii si o fisa tehnica veti gasi aici: https://www.saptespice.ro/produs/faina-secara-integrala/
Eu am ales o reteta de paine cu faina de secara, faina alba, chimen si lapte:
-300 g faina de secara
-200 g faina alba
-20 g drojdie proaspata
-370 ml lapte
-chimen si 1 lingura de sare
-ulei de masline pentru uns caserola de
plastic
















Daca doriti sa vedeti videoclipul retetei, il gasiti aici:
Iar daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

