Desert / Dessert

Muffins cu alune, cafea și picaturi de ciocolata

Aveam pe lista mea scurta niste muffins pe care le-am tot amanat-ba a fost sezon de fructe, ba de inghetata, ba am facut placinta, ba am ales ceva cu multa crema. Si iata ca in sfarsit a venit momentul sa fac niste muffins cu alune, cafea și picaturi de ciocolata. Combinatia este una de marte efect si se fac foarte usor.

Urma sa merg la un eveniment caritabil si sa duc aceste muffins insa nu am mai ajuns niciodata cu ele acolo. Chiar daca s-a intamplat asa, am decis totusi sa va povestesc si voua putin despre reteta. Au iesit minunate si e chiar pacat sa nu le incercati!

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta (si din care mie mi-au iesit 16 bucati):

-3 oua
-250 g faina
-100 g unt
-100 g zahăr
-100 ml lapte
-60 ml cafea
-100 g alune de padure
-vanilie
-10 g praf de copt
-picături de ciocolata (30-40 g)

Pentru inceput mi-am pregatit toate ingredientele.

Am pus zaharul in bolul mixerului.

Apoi au urmat ouale.

Am pus in functiune mixerul, la viteza mica. Am batut ouale cu zaharul pana am obtinut o spuma de un galben pal.

In timp ce mixam ouale cu zaharul am pus si praful de copt si vanilia.

Am pus laptele si am continuat sa mixez la viteza mica.

Dupa ce am incorporat si laptele in amestec, am inceput sa adaug faina. Am pus treptat jumatate din cantitate, mixand incet pentru a o incorpora.

A urmat apoi cafeaua. Am pus toata cescuta de cafea si am continuat sa mixez, adaugand apoi treptat si restul de faina.

Am mixat pana am observat ca faina s-a incorporat.

Untul a fost topit cu 5-10 minute inainte de a-l pune si pe el in bolul mixerului. L-am pus treptat si mixand in continuu pentru a omogeniza compozitia.

Alunele le-am macinat in blender pana am obtinut textura pe care o vedeti in fotografii. Le-am pus si pe ele in bolul mixerului si le-am amestecat in compozitia de muffins.

Compozitia de muffins este gata. Intre timp am si preincalzit cuptorul la 180C si am pregatit tava si hartiutele.

In fiecare cuib am pus cate o hartiuta pentru copt pe care am umplut-o 2/3. Am lasat 1/3 din cuib liber pentru a permite muffin-ului sa creasca in timpul coacerii.

Apoi am pus in fiecare cuib cateva picaturi de ciocolata.

Am copt muffins la 180C timp de 20-25 de minute. Pentru siguranta am incercat daca s-au copt cu o scobitoare. Aceasta a iesit curata, asa ca am scos tava.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d