Minitort Floare de Portocal / Orange Blossom mini-cake
Ma consolez ca de marti voi avea un alt aparat.
Am reusit sa fac niste poze cat de cat ok cu minitortul Floare de Portocal. Sper ca ma veti ierta pentru putinele poze facute si mai sper ca reteta va fi pe placul vostru.
Blat
– 4 oua
– 100 g zahar
– 5 linguri de faina
– 1 lingura esenta de flori de portocal
– 2 linguri de apa
– 1 lingura de ulei de floarea soarelui
Crema
– 125 g iaurt cu fructe (piersici)
– 100 g zahar
– 100 g unt
– 2 pliculete Vanilie Bourbon
– 2 lingurite amidon alimentar
– 2 linguri esenta de flori de portocal
– piure de nectarine (din 3 nectarine)
Am separat albusurile de galbenusuri si le-am mixat impreuna cu zaharul pana am obtinut o spuma. Am amestecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste spuma si am mixat pana cand am omogenizat. Am adaugat esenta de flori de portocal si apa si am mixat din nou. In final am adaugat faina si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie omogena. Aceasta a fost pusa intr-o forma cu pereti detasabili (de 18 cm diametru) si apoi bagata in cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la temperatura medie si se incearca cu o scobitoare. Cand pe scobitoare nu mai ramane compozitie (iese curata) vom scoate blatul din cuptor.
Blatul se lasa la racit. Preparam piureul de nectarine. Se spala cele trei nectarine, se scot samburii si se mixeaza cu ajutorul unui blender (sau cu o furculita).
Amestecam iaurtul cu zaharul si untul moale intr-o craticioara. Se adauga vanilia Bourbon si se amesteca. Craticioara se pune pe aragaz si se amesteca in continuu. Peste 2-3 minute compozitia devine cremoasa si calduta. Adaugam piureul de nectarine si amidonul amestecand pentru a omogeniza. Se pune craticioara din nou pe foc si se amesteca in continuu pentru a nu se prinde de fund. Cand compozitia incepe sa se ingroase amestecam energic 1-2 minute si luam craticioara de pe foc. Adaugam esenta de flori de portocal si omogenizam. Se lasa la racorit 5 minute dupa care umplem blatul. Se decoreaza dupa cum doriti. Eu am preferat nectarinele si strugurii pentru decorare.
Daca va intrebati ce fel de esenta am folosit iata o poza:
If you want to know what kind of essence I used here is a picture:
Eu am cumparat-o din Belgia. Din cate stiu la noi in tara se poate gasi in magazinele mari gen Corra, Carrefour, Mega Image (eu am cumparat-o din Delhaize).
I bought the essence from Belgium.It can be found in supermarkets, as far as I know.
Sper ca v-a placut reteta. Este un desert fin si parfumat ce merita incercat. Pentru un tort mai mare dublati cantitatile.
I hope you liked the recipe. It’s a flavored and fine desert which must be tried. For a bigger cake all you have to do is to double the quantities.