Targ de Sarbatori / Holiday Market

Meniul de sarbatoare

La inceputul lunii martie doamna Laura Laurentiu a lansat o provocare ce nu m-a lasat indiferenta. Cei pasionati de arta culinara isi doresc un mixer KitchenAid deoarece este intr-adevar superlativul in bucatarie.
Si eu imi doresc unul. De mult timp visez sa am propriul meu mixer KitchenAid. Acum mi-l doresc si mai mult deoarece sunt pe cale de a avea o noua bucatarie, intr-o noua casa.
Concursul lansat de doamna Laura a venit intr-un moment potrivit. De aceea m-am hotarat sa incerc alaturi de alti concurenti minunati sa imi depasesc propriile bariere si sa realizez un meniu de sarbatoare.

Acesta este Meniul de Sarbatoare prin care celebrez Luna Femeilor si cu care particip la Concursul KitchenAid de Martisor. Blogului organizator este www.retetecalamama.rocare apartine doamnei Laura Laurentiu, impreuna cu sponsorul bilancia.ro., care ofera drept premiu un mixer KitchenAid rosu, culoarea mea preferata.
0
Meniul ales de mine reprezinta preferintele mele si ale doamnelor pe care le cunosc dar si ale familiei mele. A sarbatori Luna Femeilor in familie si cu prietenii este tot ceea ce imi doresc iar parerile lor vor fi intotdeauna cele dupa care ma voi ghida atunci cand aleg preparatele pentru o astfel de ocazie.
Inspiratia a venit din mai multe surse: carti de bucate, bloguri minunate dar si retete culese de mine si de sotul meu in calatoriile noastre. 

Masa festiva a fost deschisa de Verrine cu legume, oua de rata si salsa picant
Am continuat apoi cu felul principal. Nu puteam sa aleg un preparat mai potrivit decat acesta pentru asemenea ocazie: somon in crusta de seminte cu sos de piper verde si masline 
Pentru desert am ales doua retete deoarece gusturile au fost impartite. 
Ciocolata este in topul preferintelor majoritatii prietenelor si doamnelor din familia mea. Reteta a fost dedicata si tatalui meu care s-a nascut intr-o zi de 8 martie si care a sarbatorit mereu alaturi de noi cele doua evenimente atat de importante. Tortul de ciocolata cu crema fina de ness si cardamom a fost un real succes.

A doua reteta aleasa pentru desert a fost inedita datorita unui ingredient atat de iubit de unii dar si foarte contestat de altii: absintul. Inghetata cu absint merita preparata deoarece foarte putine dulciuri au o aroma mai intensa si mai interesanta decat acesta.

Cum toata lumea stie ca la noi in casa nu se poate sa nu servim deserturi minunate si cockatiluri inedite nici de data aceasta nu a fost diferit. Am incheiat seara cu multa voie buna si cu promisiunea ca data urmatoare sa realizez un nou meniu, mai gustos si mai aratos decat acesta.
Am servit un cocktail care mie mi-a facut o placere deosebita si care il recomand mai ales celor ce iubesc aromele exotice – Jamaica Blue
Al doilea cocktail ales pentru aceasta masa festiva a fost unul care ne duce cu gandul la vacanta care va veni.Cocktailul Emerald va placea in mod deosebit doamnelor cu gusturi rafinate dar si domnilor care prefera aromele exotice de maracuja, banane verzi, curacao si rom alb.
Vreau sa-i multumesc doamnei Laura Laurentiu si domnilor de la Bilancia pentru acest concurs minunat. Eu am castigat in primul rand experienta. Toate retetele au fost adevarate provocari deoarece au fost realizate in premiera. 
Tuturor participantilor le doresc succes! Merita felicitari pentru retetele minunate pe care le-au inscris in concurs. Multe dintre ele vor constitui sursa de inspiratie pentru mine si alti pasionati de arta culinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d