In fiecare an spun ca nu mai pun atata ardei kapia copt la congelator! Si cumva reusesc sa am prea mult in fiecare an si sa trebuiasca sa gasesc idei ca sa nu-l arunc. Dar sunt totusi norocoasa pentru ca am gasit cateva idei care vor pune in valoare ardeiul copt asa cum merita.
De data aceasta am facut mancare delicioasa de mazare cu pui si ardei copt.
Reteta mea este :
-500 g piept de pui
-300 g ardei kapia copt
-300 g roșii cuburi
-1 ceapa
-2 morcovi
-3 căței de usturoi
-1 borcan de mazăre de 800 g
-100 ml ulei
-sare
-mărar
Ingredientele folosite de mine includ si rosii tocate, din gradina mea.Am tocat ceapa maruntApoi am dat morcovii prin razatoarea mareDaca vi se pare ca nu este suficient morcov sau va place mancarea mai dulce, atunci mai adaugati un morcov.Ardeii mei copti au fost congelati cu tot cu samburi si cotoare, chiar si cu zeama pe care au lasat-o. Incerc de fiecare data sa pastrez gustul salatei de ardei copti cat mai apropiat de cel din vara. Asa ca a trebuit sa curat si sa tai ardeii.Apoi am dezosat pieptul de pui si l-am taiat in bucati potrivite.Am pus pieptul de pui sa se caleasca putin intr-o tigaie de fonta bine incinsa. Nu am folosit nici un fel de grasime.Separat am pus ulei intr-o cratita si am asteptat sa se incinga.Am pus morcoviiAm adaugat apoi si ceapa si le-am lasat putin sa se caleasca impreuna. Apoi au urmat ardeii copti, cu tot cu zeama pe care au lasat-o in punga atunci cand s-au dezghetat.Am lasat sa se caleasca impreuna si sa se combine aromele.Intre timp pieptul de pui s-a calit si a eliminat si apa. Mie imi place mai mult sa il calesc asa pentru ca prinde si o crusta aseamanatoare celei formate atunci cand fac gratar. Gustul e minunat!Am pus 100-150 ml de apa in cratita si am pus rosiile cubulete care inca nu se dezghetasera. Daca nu aveti rosii congelate sau conservate de voi, atunci va sugerez sa folositi rosii conservate, din acelea fara pielita in cutie de metal.Cand legumele au inceput sa fiarba, am pus bucatelele de piept de pui si putina sare.Peste 10-15 minute am pus si mazarea spalata si scursa bine.Cu 5 minunte inainte de a termina mancarea am pus si usturoiul pisat.Eu adaug mararul ininte de a servi mancarea de mazare. Mi se pare ca mararul verde adaugat in mancare ar acoperi gustul sosului.
Mai multe detalii gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: