
Mancare de dovlecei cu marar
Desi este deja sfarsitul lunii Octombrie, noi inca mai avem dovlecei in gradina. Imi place sa ii pregatesc in fel si chip pe toata durata sezonului si stiu sigur ca imi va fi dor de ei mai incolo. Asa ca am pregatit o reteta pe care o fac destul de des atat ca si garnitura, cat si ca fel principal. Mancarea de dovlecei cu marar este foarte simplu de facut si se poate consuma calda sau rece.

Ingredientele folosite de mine pentru aceasta reteta:

-3-4 dovlecei proaspeți
-3-4 catei de usturoi
-1 ceapa
-2 roșii
-100 ml ulei
-1 legătura de mărar proaspăt
-sare
-piper

Am taiat ceapa in cubulete.

Am procedat la fel si cu ardeii.

Dovleceii i-am taiat in bucati mai mari. Imi place sa ramana crocanti.

In final am pregatit si rosiile-le-am taiat si pe ele in cubulete, incercand sa pastrez cat mai mult suc.

Am pus uleiul intr-un vas si am asteptat sa se incalzeasca putin.

Apoi am adaugat ceapa si am amestecat usor. Atentie – focul nu trebuie sa fie intens.

Am pus apoi ardeiul si am amestecat incet dupa care am acoperit vasul cu un capac.

Am pus apoi rosiile si am acoperit vasul din nou.

Am pus si dovleceii si putina sare. Nu am adaugat apa deloc deoarece dovleceii vor lasa suficient suc. Este si motivul pentru care am pus de fiecare data capacul atunci cand am adaugat legume.

Toata aceasta zeama este lasata de legume. Ele se vor gati in suc propriu.

Cand textura legumelor a fost cea potrivita-nici prea moi, nici prea crude-am pus piper si am pregatit doi catei de usturoi.

Am zdrobit cateii de usturoi si i-am pus peste legume. A mai durat cateva minute pana cand am stins focul.

Am taiat marunt cateva fire de marar…

Apoi l-am pus in mancarea de dovlecei si am amestecat.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

