Limba de vita cu masline si capere
Dupa o scurta vacanta este momentul sa revin in bucatarie. Asa ca am ales un preparat pe care nu il fac prea des insa de fiecare data iese gustos si place tuturor. Are un sos aromat iar carnea se topeste in gura.
De obicei imi place sa gatesc toate tipurile de bucati de carne si incerc de fiecare data sa le pun in valoare cat mai bine. Limba de vita o cumpar de obicei de la macelarie si prefer sa fie mai mica. Sosul de rosii imi place sa fie facut in casa, de mine sau de bunica mea. Gustul rosiilor de gradina este minunat in acest preparat!
Ingredientele folosite pentru aceasta reteta sunt acestea:
-500g limba de vitel
-400 ml bulion
-2 cepe
-1 morcov
-4-5 catei de usturoi
-100 ml ulei
-10-12 măsline
-câteva capere
-1 lingurita pasta de ardei iute
-1 lingurita miere
-busuioc uscat
-sare
-piper
Am spalat bine limba de vitel cumparata de la macelarie si am pus-o in vasul slow cooker-ului.
Am setat aparatul pe functia Low si am lasat limba sa fiarba peste noapte. Mi se pare extrem de comod sa fierb asa carnea, dar daca voua va e mai simplu sa faceti altfel, e perfect. Important e rezultatul final.
Dupa ce a fiert, limba trebuie curatata cu grija de pielita care o acopera. Se va curata foarte usor, fara a fi necesara folosirea cutitului.
Am taiat limba in bucati si mi-am pregatit restul ingredientelor.
Am maruntit ceapa la robotul de bucatarie pentru a avea o textura cat mai fina in sos.
Am adaugat ulei intr-o cratita si am pus-o pe foc.
Am pus ceapa sa se caleasca.
Apoi am maruntit la robot si morcovul.
Am adaugat si morcovul in cratita unde deja se calea ceapa.
Dupa cateva minute in care le-am calit impreuna, am adaugat apa.
Apoi a urmat sosul de rosii, care in cazul meu a fost destul de gros. Daca sosul de rosii nu este foarte gros, puteti pune mai putina apa sau sa nu mai puneti deloc. Tot acum am pus si mierea, care are rolul de a mai taia din aciditatea sosului.
A urmat pasta de ardei iute.
Iar dupa cateva minute am pus maslinele si caperele.
Cand sosul a inceput sa scada, am adaugat usturoiul pisat.
Imediat dupa aceea am pus si condimentele.
Rand pe rand am pus si bucatile de limba pe care le-am lasat sa fiarba putin in sos.
Am acoperit cratita cu un capac si am redus intensitatea focului.
Puteti servi acest fel de mancare alaturi de piure fin de cartofi, de orez sau chiar numai cu putina paine proaspata. Va asigur ca e delicios!
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: