Inghetata de mango si kiwi
Acum doua zile am incercat o reteta de inghetata de aici
Multumesc, d-na Laura!
Eu nu prea pot sa respect o reteta de la cap la coada. Asa ca am facut cateva modificari.
Ingrediente:
– 4 fructe de kiwi
– 1 mango curatat
– 500ml frisca lichida
– 400ml iaurt
– 200g zahar
– 2 plicuri de Bourbon Vanilla
Am pus frisca lichida, zaharul si Bourbon Vanilla intr-o craticioara si am incalzit amestecand usor pana la topirea zaharului. Am lasat amestecul sa se raceasca dupa care am pus iaurtul si am omogenizat cu mixerul.
Am curatat si am taiat fructele dupa care am facut un piure cu ajutorul blenderului. Piureul se adauga peste compozitia facuta anterior si se amesteca pana cand se obtine o crema omogena.
Se pune in caserole de plastic si se baga in congelator. Dupa aproximativ o ora se scot din congelator si se mixeaza pentru a nu permite formarea acelor de gheata. Eu am repetat operatia de doua ori. In mod normal aceasta reteta se face mult mai usor cu ajutorul unei masini de inghetata dar eu inca nu am asa ceva.
Inghetata se va pastra in congelator pana cand va fi consumata.
Iata doua poze cu inghetata mea: