Inghetata de afine
Dupa succesul inregistrat zilele trecute cu inghetata de mango si kiwi, acum a venit randul celei de afine.
Am folosit:
– 500 ml frisca lichida
– 400 g iaurt cu 2,8% grasime
– 200 g de zahar
– 500 g afine
– o jumatate de lamaie stoarsa
– 2 plicuri de Bourbon Vanilla
Am pus frisca lichida impreuna zaharul si Bourbon Vanilla intr-o craticioara la incalzit. Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se lasa apoi la racit. Dupa racire am amestecat cu iaurtul si afinele pasate cu blenderul (se pot pasa si cu o furculita). Se adauga apoi zeama de lamaie si se mixeaza pana se omogenizeaza toata compozitia.
Inghetata se pune in caserole la congelator. De data aceasta am lasat-o trei ore dupa care am mixat-o pentru a nu face ace de gheata.
Pentru decor folositi tot ceea ce va face placere. Eu nu am mai avut afine dar m-am descurcat cu niste visine si niste napolitane.
Sper ca am reusit sa deschid apetitul pentru inghetata de casa celor ce apreciaza acest tip de desert si pe care il cumpara in mod normal din magazin.