Desert / Dessert

Inghetata cu petale de trandafir

In sfarsit vara si-a intrat in drepturi! Si trebuie sarbatorit ca in sfarsit avem zile calde, nopti parfumate si multe flori. Asa ca m-am gandit ca o inghetata cu petale de trandafir este cea mai potrivita.

Am folosit cateva ingrediente:

-120 g zahăr
-2 linguri de miere
-250 g mascarpone
-400 ml smântâna pentru frișca
-1 pliculeț sare de lămâie sau 2 linguri zeama lămâie
-200 g petale de trandafiri

Eu am spalat si scuturat foarte bine petalele de trandafiri. Am folosit trandafiri parfumati, de dulceata.

Am pus sarea de lamaie si doua linguri de zahar peste petalele de trandafir si le-am frecat bine intre degete.

Am pus frisca rece, din frigider, in cuva mixerului.

Am pus si mascarpone impreuna cu smantana pentru frisca.

Am inceput sa mixez la viteza mica.

Apoi am adaugat zaharul si mierea si am continuat sa mixez la viteza medie.

Dupa ce s-a format o crema densa (atentie-nu trebuie mixata prea mult pentru a nu se branzi sau chiar transforma in unt), am pus petalele de trandafir si sucul rezultat. Astfel inghetata va fi acrisoara si parfumata.

Culoarea va fi si ea foarte frumoasa si naturala.

Am pus inghetata intr-o caserola pe care am bagat-o in congelator. Dupa o ora am scos-o si am amestecat continutul cu o furculita pentru a nu se forma ace de gheata. Am repetat de inca doua ori acelasi procedeu, la cate o ora distanta.

Dupa ce s-a congelat, am scos caserola si am lasat-o cateva minute pentru a o putea forma usor si am servit inghetata cu putina dulceata de trandafiri.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d