Mereu sunt in cautarea unor deserturi inedite. Imi plac mult dulciurile.
Nu as putea insa niciodata sa fac compromisuri in ceea ce priveste ingredientele folosite. De aceea pentru mine nu exista inghetata facuta din pudre de tot felul si lapte.
Va povesteam mai demult ca sotului meu ii place mult gustul absintului. Nu neg faptul ca si mie imi place in coktailuri. Asa mi-a venit ideea sa fac inghetata cu absint. Daca e gustoasa cu whiskey sau cu rom de ce nu ar fi si cu absint?
Cand am inceput sa pregatesc meniul pentru concursul de pe www.retetecalamama.ro nu ne-am putut hotari ce reteta de desert sa pregatesc. Au ramas in cursa tortul de ciocolata cu cardamom si inghetata cu absint. In final fiecare a avut parte de desertul si cocktailul lui (unii au si trisat si au servit si tort de ciocolata!). A se intelege ca suntem doi berbeci cu personalitati si gusturi inedite 🙂 Aceasta este a doua reteta de desert ce face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor” de pe blogul culinar www.retetecalamama.ro organizat impreuna cu www.bilancia.ro
Ingredientele de care aveti nevoie:
– 250 ml de lapte
– putina sare
– 130 g zahar
– 500 ml smantana dulce
– 5 galbenusuri
– 3-4 linguri de absint
– ciocolata neagra
Eu am facut decat jumatate de portie de data aceasta. Am folosit toate ingredientele injumatatite, cu exceptia absintului.
Intr-un bol de inox am frecat galbenusurile cu zaharul si sarea pana cand compozitia a devenit de un galben deschis.
Apoi am incalzit putin laptele (1-2 minute) si l-am pus peste galbenusurile cu zahar treptat, amestecand in continuu.
Atentie mare – nu incalziti mai mult laptele deoarece atunci cand il veti pune peste galbenusuri acestea pur si simplu se vor opari.
Apoi am pus apa intr-o cratita si am lasat-o sa fiarba. Cand apa a inceput sa clocoteasca am pus bolul de inox peste cratita (bain marie) si am amestecat in continuu timp pana cand compozitia a inceput sa se ingroase iar zaharul s-a topit. Cam 7-8 minute.
Pentru a raci rapid compozitia din bolul de inox a pregatit un vas mai mare cu apa rece si gheata. Am pus bolul de inox in acel vas si am amestecat energic pana cand compozitia s-a racit. Apoi am adaugat smantana dulce si am amestecat pana cand am omogenizat compozitia.
In final am adaugat absintul.
Compozitia am pus-o apoi in masina de inghetata. Am folosit instructiunile date in cartea masinii.
In cazul in care vreti sa preparati aceasta reteta de inghetata si nu aveti masina de inghetata nu va ingrijorati. Se poate congela compozitia timp de o ora dupa care se scoate si se mixeaza si se pune inapoi in congelator. Repetati operatia de cate ori doriti (de 2-3 ori e suficient cred eu) pentru a obtine o inghetata cremoasa, fara ace de gheata. Ultima data cand o scoateti sa o mixati nu uitati sa adaugati ciocolata rasa 😉
In cazul meu, dupa ce masina si-a facut treaba, am adaugat ciocolata in compozitia inghetatei si am amestecat usor. Apoi am pus inghetata intr-o caserola tapetata cu folie alimentara si am bagat-o in congelator pana a doua zi. Se poate lasa si mai putin la congelator-cam 4-5 ore.
Am servit inghetata intr-un pahar pe fundul caruia am pus ciocolata neagra si anason stelat.
Sotul a fost foarte incantat de combinatie. Gustul amar al ciocolatei, consistenta cremoasa a inghetatei si parfumul absintului s-au combinat perfect intr-un desert fin.
Asadar, va recomand sa-l serviti doamnelor si domnisoarelor care iubesc aroma de anason stelat, ciocolata neagra si sunt dornice sa incerce combinatii inedite.
In final vreau sa va dezvalui un secret: este minunata daca este servita putin mai cremoasa si nu cum este scoasa din congelator!
Pofta buna!
Like this:
Like Loading...
Related