
Iepure a la cacciatore
Daca ma urmariti de mai mult timp, stiti cu siguranta ca mie imi place sa gatesc destul de diversificat, cu mai multe de tipuri de carne. De ceva timp nu mai facusem carne de iepure si cum s-a ivit ocazia am si gatit o reteta foarte populara in Italia – iepure a la cacciatore sau iepure in stil vanatoresc.
Carnea de iepure este in general destul de slaba, asa ca trebuie avut grija ca ea sa nu se usuce in timpul gatirii si sa fie fada. Eu prefer sa o fac la tava cu vin sau in stil vanatoresc.

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta:
-800 g carne de iepure
-100 ml ulei de măsline
-150 ml vin
-1 borcan de 800 g roșii fără coaja
-1 ardei roșu
-1 ceapa
-4-5 căței de usturoi
-200 g ciuperci de pădure
-cimbru uscat
-rozmarin
-1 foaie de dafin
-sare
-piper

Mi-am pregatit toate ingredientele pentru aceasta reteta. In mod normal folosesc vin alb atunci cand fac iepure la tava, insa pentru aceasta reteta mi s-a parut mult mai potrivit un vin rosu foarte apreciat de toata lumea.

Am ales acest vin pentru gustul sau si pentru ca stiam ca va da o savoare deosebita sosului. Nu am fost dezamagita!

Am curatat si tocat ceapa, ardeiul si usturoiul si le-am pus in recipiente diferite. Ele se adauga pe rand in vasul in care facem sosul.

Am folosit o oala de fonta in care am pus uleiul de masline si am asteptat sa se incalzeasca.

Am pus ceapa. Uleiul nu trebuie sa fie fierbinte, ci numai caldut iar focul sa fie la minim. Ceapa trebuie inabusita, nu caramelizata.

Am lasat ceapa sa se inmoaie.

Apoi am adaugat rand pe rand bucatile de carne.

In timp ce carnea si ceapa se rumeneau, am pus rozmarinul proaspat.

Am pus si frunza de dafin.

Dupa cateva minute am pus si usturoiul.

A urmat ardeiul, caruia i-am facut loc printre bucatile de carne. Ardeiul se va cali dar elibereaza si un suc foarte gustos care va patrunde in carne.

Am pus si vinul dupa care am acoperit vasul. Focul in continuare trebuie sa fie la minim sau cel mult mediu.

Dupa cateva minute am adaugat ciupercile de padure, scurse de zeama in care au stat.

Am pus si maslinele si cimbrul. Maslinele le prefer mereu cu sambure si conservate in ulei. Dau un gust extraordinar sosului si se completeaza perfect cu vinul si ciupercile de padure.

Am pus in final si rosiile si toata zeama lasata de ele in borcan. Eu am avut rosii Roma, lunguiete si carnoase. Le-am pus chiar eu in sucul lor propriu, asa ca stiam ca sunt foarte gustoase si nu aveau pic de sare. Unde mai punem si faptul ca stiam cum au fost cultivate de nasii mei, Simona si Claudiu!

Nu am pus sare. Ea a fost adaugata spre sfarsitul gatirii pentru a permite carnii sa se patrunda cat mai bine. Am acoperit oala si am pus-o in cuptor timp de 2h la 220C.

La jumatatea timpului am scos oala si am amestecat cu grija.

In ultimele 10 minute am scos capacul pentru a permite sosului sa scada putin dar si sa rumenesc bucatile de carne. Tot atunci am pus sare si piper.

Puteti servi iepurele alaturi de piure de cartofi, de radacinoase, cartofi copti, orez sau chiar numai cu putina focaccia proaspata, asa cum am facut si noi.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

