
Iahnie de fasole rapida
Voi ce faceti atunci cand va e pofta de iahnie de fasole si nu aveti timp sa asteptati sa se inmoaie fasolea si sa se fiarba? Eu apelez la conservele de fasole fiarta si conservata in saramura.
Zilele trecute ne era pofta de iahnie de fasole simpla, fara carne, dar era mult prea cald pentru a fierbe boabele. Asa ca am folosit o conserva de fasole boabe si toate celelalte ingrediente pe care le pun de obicei. A iesit absolut delicioasa si nu am avut nevoie de prea mult timp pana a fost gata-in 30 de minute am pus masa!

Iata ce ingrediente am folosit:
-500 g fasole boabe fiarta
-1 morcov
-1 ceapa
-2 roșii
-o jumătate de rădăcina de pătrunjel
-o jumătate de rădăcina de păstârnac
-100 g de mix de ardei ardei gras verde și ardei kapia (congelat)
-2 linguri de pasta de tomate
-100 ml ulei de măsline
-1 lingura de boia dulce
-1 cana mare de apa
-sare
-piper boabe
-cimbrișor (2-3 rămurele)
-1 frunza de dafin

Va recomand sa clatiti fasolea dupa ce desfaceti cutia. Astfel eliminati din apa sarata in care a stat.

Am curatat si taiat marunt ceapa.

Apoi am tocat radacinoasele. Eu obisnuiesc sa congelez radacinoase deoarece mi se strica destul de repede in frigider. De data aceasta mai aveam cateva bucati ramase in congelator.

Am curatat, spalat si taiat morcovii.

Rosiile mele nu erau cele mai spectaculoase, insa pentru gatit au fost numai bune. Le-am spalat si tocat si pe ele.

Am pus cratita la foc si am asteptat sa se incalzeasca, dupa care am pus uleiul.

Cand uleiul a fost fierbinte, am pus ceapa sa se caleasca la foc domol.

Cand ceapa a devenit translucida am adaugat ardeiul taiat marunt.

Dupa 2-3 minute am pus si radacinoasele si morcovii.

Cand legumele s-au inmuiat si s-au calit am pus paprika. Nu am lasat amestecul sa stea la calit mai mult de 1-2 minute. Paprika se arde foarte repede si da un gust amar neplacut mancarii.

Am pus apa, putina sare si am acoperit vasul. Am lasat sa fiarba la foc mediu.

Dupa ce legumele au dat in clocot de cateva ori, am pus fasolea si am mai lasat sa fiarba 5-6 minute impreuna.

Am adaugat apoi pasta de tomate.

Apoi am pus dafinul, piperul si cimbrul si am lasat sa mai fiarba 5-6 minute.

In final am pus si bucatelele de rosii si am lasat sa fiarba pana acestea s-au inmuiat si ele.

Dupa ce am stins focul am pus patrunjelul tocat marunt.


Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

