Desert / Dessert

Guguluf cu visine

Pentru masa de Rusalii m-am gandit ca ar fi potrivit un desert care se face repede si simplu. Cum nu mai facusem de cam multicel un guguluf, am zis ca e o idee buna. Unde mai pui ca mai aveam cateva visine frumoase congelate care erau perfecte pentru ce m-am gandit eu.

Daca voi nu aveti visine, nu-i problema! Cateva cirese le pot inlocui cu succes, ba chiar e si bine pentru ca sunt in sezon.

Ingredientele folosite pentru aceasta reteta:

-5 oua
-200g faina
-150g zahăr
-60 g unt
-30 ml ulei
-200g iaurt grecesc
-1 plic praf de copt
-2 linguri de cacao
-vanilie

Visinele le-am lasat sa se dezghete inainte de a le folosi.

Pentru inceput am facut un amestec de galbenusuri de oua, iaurt, unt topit si ulei.

Am pus uleiul in fir subtire si am amestecat ca si pentru maioneza.

Apoi a urmat iaurtul grecesc.

Am pus treptat toata cantitatea si am omogenizat.

In final am adaugat si untul caldut (nu fierbinte) si am amestecat bine.

Apoi am inceput sa mixez albusurile pana si-au dublat volumul.

Am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, crescand treptat si viteza.

Apoi am pus praful de copt.

A urmat si vanilia si am continuat sa mixez pana am obtinut o spuma tare.

Am pus treptat amestecul de galbenusuri cu iaurt facut anterior si am amestecat avand grija sa pastrez aerul in spuma de albusuri.

Apoi am adaugat treptat faina si am amestecat cu miscari circulare, de sus in jos.

Am separat o treime din compozitie pentru a o amesteca cu cacao.

Am pus cele doua linguri de cacao si am omogenizat.

Am pudrat forma de guguluf cu faina dupa care am adaugat un prim strat de compozitie alba.

Apoi am pus visine.

Am adaugat un strat de compozitie cu cacao, inca unul de compozitie deschisa la culoare, dupa care am facut model cu un bat de frigaruie. Am pus apoi din nou cateva visine.

Am continuat cu un nou strat de compozitie cu cacao, apoi cu unul deschis la culoare si visine si tot asa pana am terminat totul.

Am copt guguluful 40 de minute la 180C. Puteti face testul scobitorii pentru a va asigura ca este copt.

L-am scos apoi pe un gratar pentru a se raci.

Ca de obicei a iesit minunat – parfumat, cu textura umeda si cu visinele acrisoare ce dau o nota de prospetime.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d