Ghiveci cu orez
Dintre mancarurile simple ale copilariei mele cred ca as alege oricand ghiveciul cu orez facut de Buni a mea!
Nu mai facusem de mult timp iar acum s-a ivit ocazia pentru ca aveam niste legume care se ofileau prin frigider. Cum se apropie perioada in care vom avea abundenta de legume gustoase si proaspete, e bine sa avem cat mai multe idei la indemana.
Iata ce ingrediente am folosit:
- 1 ceapa mare
- 50 ml ulei
- 1 vânata
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 ardei gras roșu
- ardei gras mix-cubulețe congelate
- câteva păstăi de fasole verde congelată
- 50g orez cu bob rotund
- 370 ml suc de roșii cu ardei kapia (de casa)
- apa
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Cum am procedat?
Am tăiat ceapa cubulețe și am călit-o intr-o cratiță cu strat antiaderent. Am adăugat pe rând ardeiul gras tăiat grosier și cubuletele.
Morcovul se pune tăiat cubulețe și se caleste și el. Fasolea păstăi am pus-o congelată si am amestecat-o cu morcovul si ceapa pentru a se dezgheta. Dovlecelul și vânata se taie cuburi mari și se călesc și ele.
In final am adăugat orezul și apoi apa cât sa acopere legumele. După ce legumele au început sa fiarbă am pus sucul de roșii,sarea și piperul. Am lăsat sa fiarbă ghiveciul pana legumele au fost moi și sosul format a scăzut. Am stins focul și am pus pătrunjelul tăiat mărunt.
Pentru video apasati pe play:
Pofta buna si nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube aici:
https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw?view_as=subscriber