Desert / Dessert

Fursecuri cu fistic

Iata ca a venit si toamna…Nu credeam ca vara se va duce asa repede si ca in final nu voi fi inteles aproape nimic din ea! Printre toate fructele de sezon si bunatatile cu legume eu am gasit potrivit sa strecor si niste fursecuri. Si nu orice fursecuri, ci unele cu fistic. Si cum au inceput si cei mici scoala, poate va inspira si pe voi pentru o gustare.

Mi-am pregatit ingredientele urmatoare pentru aceasta reteta minunata si foarte usoara:

-100 g fistic
-5 albușuri
-250 g faina
-100 g zahăr
-150g unt de fistic
-coaja de lămâie
-esența de fistic

Aveam niste albusuri care trebuiau folosite, asa ca aceasta reteta a venit la momentul potrivit. Fisticul a fost prajit insa nu si sarat.

Am amestecat ingredientele cu ajutorul unui robot. Pentru inceput am pus albusurile in vasul robotului.

Apoi am adaugat zoaja de lamaie conservata cu zahar.

Tot acum am pus si esenta de fistic.

Am pus in functiune robotul la viteza mica si am adaugat treptat zaharul.

A urmat apoi untul de fistic. Acesta este neindulcit si nu are nici alte adaosuri.

Am amestecat pana am obtinut o oarecare omogenizare a ingredientelor.

A urmat apoi si fisticul tocat grosier cu un cutit. Am amestecat numai cat sa omogenizez ingredientele.

Am pus in final si faina. Am fost atenta sa nu amestec prea mult compozitia dupa ce am pus faina pentru a nu da o consistenta de guma.

Asa a aratat in final aluatul. A fost destul de moale si putin lipicios.

Fursecurile le-am format ca si sfere de aproximativ aceeasi dimensiune, care in timpul coacerii s-au aplatizat putin.

Am copt fursecurile cam 20 de minute, la o temperatura de 165-170C.

Fursecurile au fost tavalite prin zahar pudra fiind inca fierbinti. Le-am asezat apoi pe un platou si le-am lasat sa se raceasca.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d