Legume / Vegetables,  Retete de post/Fasting period recipes

Foietaj cu umplutura de ciuperci, cartof si ceapa

Mi-a fost pofta de ceva bun cu ciuperci. Neaparat cu ciuperci. Nu am stiut exact ce anume imi doream, dar stiam sigur ca trebuie sa se faca rapid si sa fie foarte gustos.

Aveam un pachet de foietaj in frigider si m-am gandit ca poate ar fi bine sa alatur ingredientele si sa fac o chestie gustoasa. Zis si facut! A iesit poate cea mai gustoasa chestie cu ciuperci pe care am facut-o in ultimul timp.

Ingredientele pe care le-am folosit:

-1 foaie de foietaj (275g)
-1 ceapa
-1 cartof
-1 borcan de ciuperci (de 400g)
-câteva cuburi de hribi sau alte ciuperci de pădure (pentru gust)
-30 ml de ulei
-mix condimente pentru legume
-sare
-piper

O parte dintre ciuperci erau congelate (hribii), iar o parte au fost la borcan (champignon). Mi-am pregatit ingredientele inainte de a ma apuca efectiv de treaba.

Am curatat si taiat ceapa.

Am curatat si razuit cartoful.

Intre timp s-au dezghetat ciupercile, s-a incalzit si aluatul si a fost usor de modelat.

Am pus tigaia la incalzit dupa care am pus uleiul.

Dupa ce s-a incalzit uleiul am pus ceapa.

Dupa cateva minute, ceapa s-a inmuiat si a fost momentul sa pun cartoful.

Atunci cand cartoful s-a inmuiat si apa a inceput sa se evapore, am pus si ciupercile.

Cat timp legumele si ciupercile se caleau am adaugat condimentele.

Apoi am pus sarea si piperul si am lasat amestecul pe foc in continuare.

Am derulat si am taiat aluatul asa cum se vede in imagine. Intre timp amestecul de legume si ciuperci a fost gata, ba chiar a avut si timp sa se racoreasca putin. Asa ca am inceput sa-l pun pe mijlocul bucatii de aluat.

Dupa cum vedeti, amestecul trebuie pus pe mijlocul bucatii de aluat si sa nu ajunga la capete. Am indoit bucata de aluat la capete, astfel incat sa nu curga umplutura si am luat bucati de aluat de pe ambele parti alternativ pentru a face un fel de impletitura.

Am copt foietajul timp de 20-25 minute la 200C.

Cred ca deja ati remarcat faptul ca nu am pus nici un ingredient de origine animala. Asta inseamna ca reteta este de post, vegetariana, chiar potrivita celor care au intoleranta la lactoza.

Eu am servit-o atat calda, cat si rece. Ceea ce inseamna ca e potrivita pentru multe momente: cand vreti ceva buna, cand aveti musafiri, cand aveti nevoie de produse de post, etc.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d