Ficelles picardes
Chiar daca vremea a fost frumoasa eu deja ma pregatesc intens pentru Sarbatorile de Iarna. Astept Craciunul cu tot ceea ce inseamna el!
Pentru azi am ales o reteta care imi place foarte mult si care imi aduce aminte de o perioada foarte frumoasa petrecuta in Picardie, Franta. 🙂
Ingrediente pentru clatite (ficelles):
– 250 g faina
– 20 g unt
– 1 ou
– 350 ml lapte
– sare
Ingrediente pentru sos:
– 250 ml lapte
– 20 g unt
– 75 g branza Edam
– 150 g branza Emmentaler
Ingrediente pentru umplutura:
– 7-8 felii de muschi de porc
– 300 g ciuperci champignon
– 1 ceapa
– 75 g branza Edam
– 3 linguri smantana
Se amesteca untul (aflat la temperatura camerei) cu oul.
Se incorporeaza faina dupa care se adauga laptele si se omogenizeaza. Apoi clatitele se vor coace intr-o tigaie antiaderenta.
We’ll add the flour and we mix well. After that, we’ll add the milk and we’ll homogenize the composition. The pancakes will be baked in a non adhesive pan.
Curatam ciupercile si ceapa, le taiem marunt si le punem intr-un castron.
Adaugam branza Edam taiata marunt si smantana si amestecam.
Punem pe fiecare clatita cate o bucata de muschi.
Se adauga umplutura peste felia de muschi.
Clatita se ruleaza si se asaza intr-un vas ceramic pentru gratinat, uns in prealabil cu unt.
Clatitele se asaza intr-un singur strat.
Se prepara sosul. Se incalzeste laptele dupa care se adauga cele doua tipuri de branza si untul si se amesteca bine pana cand sosul devine omogen.
Sosul se pune peste clatite. Vasul se baga in cuptorul preincalzit si se lasa cca 20-30 de minute.
Cand ficelles sunt gata vor arata ca in imagine.
Mai are cineva vreun dubiu ca acest tip de mancare este minunat? Daca da, incercati-l! 🙂
Is there someone who has doubts that this type of food is wonderful? If the answer is yes, try it! 🙂