
Ficatei cu sos de tomate
Vara sunt tentata sa gatesc mancaruri rapide, in general pentru o singura masa. O data la catva timp imi place sa fac ficatei de pui. Am de obicei o reteta pe care o folosesc, insa recunosc faptul ca imi place si sa mai schimb uneori. Asa ca data trecuta cand am facut sosul a fost de tomate. Au iesit minunati!

Iata ce ingrediente am folosit:
- 500 g de ficăței
- 2 cepe medii
- 2 linguri de pasta de tomate
- 2 ardei
- o căpățână mica de usturoi
- 50 ml ulei
- 50 ml vin rosu
- cimbru
- sare
- piper

Mi-am pregatit tot ceea ce aveam nevoie pentru aceasta reteta.

Am curatat si taiat ceapa.

Am pus cratita sa se incalzeasca dupa care am turnat uleiul.

Cand uleiul a fost incins, am pus ceapa.

Dupa ce ceapa a devenit sticloasa si a inceput sa-si schimbe culoarea, am pus si ficateii pe care ii spalasem si curatasem in prealabil.

La cateva minute de la adaugarea ficateilor am pus si ardeiul congelat. Eu inca mai am cateva pachete cu ardei congelati in toamna si care sunt foarte aromati.

Cand ingredientele puse anterior au inceput sa fiarba, a venit momentul sa adaug vinul. Alegeti un vin care va place, care nu e acru sau nu are gust pronuntat-asa va avea gust si sosul nostru in final. Alcoolul se va evapora dar aroma ramane. Am pus si sarea si piperul.

Imediat dupa aceea am pus usturoiul pentru a fierbe cu restul ingredientelor.

Tot atunci am pus si pasta de tomate.

Cu 2-3 minute inainte de a inchide focul am pus si cimbrul.

De data aceasta am pus ficateii alaturi de o mamaliguta moale si muraturi. Merg la fel de bine si langa piure de cartofi, legume la cuptor, cartofi taranesti sau ca atare, cu paine proaspata.



Mai multe detalii despre reteta gasiti si in clip:

