Felii de mar in foietaj
Acum cateva zile mi-am dorit ceva foarte gustos, usor de facut si de sezon. As fi putut face o clasica prajitura cu mar sau o placinta, dar parca voiam ceva chiar mai simplu si mai rapid de atat. Asa ca am pus in practica o idee vazuta pe internet acum ceva timp si care parea foarte de efect.
Aveti nevoie de numai cateva ingrediente si puteti transforma reteta intr-una vegetariana/de post renuntand la numai un ingredient. V-am facut curiosi? Ei bine, este vorba de niste delicioase felii de mar in foietaj.
Reteta are ca de obicei toate explicatiile, imagini care sa va ajute dar si un videoclip unde puteti vedea tot procedeul.
Ingredientele pe care le-am folosit pentru aceasta reteta:
-2 pachete de foietaj (2x275g)
-3 mere mari
-3 linguri de mix de condimente pentru turta dulce
-3 linguri zahăr brun
-1 galbenus (opțional)
Acestea sunt ingredientele pe care le-am folosit. Deoarece depinde mult de cat de groase sunt feliile de mar, de cat de groase vor fi fasiile de aluat, veti vedea ca este posibil sa aveti nevoie de mai multe mere sau ca numarul de bucati difera. Una peste alta, sunt foarte putine ingrediente, aveti nevoie de putin timp si foarte putina indemanare ca sa faceti un desert delicios!
Am spalat merele si le-am curatat de coaja.
Apoi am scos cotoarele merelor. Nu am un instrument special pentru asta, asa ca m-am descurcat cu un cutit.
Am taiat merele in felii potrivit de groase. Acum va orientati in functie de cum va place. Mie una imi place ca feliile sa fie mai grosute. In plus e important sa nu se rupa atunci cand le manevrati pentru a le inveli in aluat.
Aluatul ar trebui sa fie complet dezghetat si sa se poata manevra cu usurinta. Se vede ca la mine a fost cam rece si nu s-a despachetat prea bine. Deci tineti minte si nu faceti aceeasi greseala!
Am taiat aluatul in fasii de cca 1 cm grosime.
Am pus condimentele intr-o farfurie intinsa si am tavalit feliile de mar. Mie imi place ca ele sa fie foarte aromate, asa ca mi-a placut mai mult ideea de a le tavali decat sa presar condimentele.
Desi initial m-am gandit sa fac feliile de mar ca si in videoclipul pe care il vazusem, pe parcurs am renuntat la idee. Mi s-a parut un pic prea mult aluat pe fiecare felie, asa ca am decis sa pun numai cateva fasii. Nu este mare lucru-pur si simplu am infasurat cu grija aluatul pe feliile de mar.
Am pus feliile de mar infasurate cu aluat in tava acoperita cu hartie de copt.
Daca doriti ca desertul sa fie de post sau vegetarian, atunci renuntati la galbenusul de ou si presarati numai zahar pe aluat. Eu am facut si cu si fara galbenus si au iesit foarte gustoase. Atentie insa – aluatul trebuie sa fie vegan. Eu am avut unul pe care era specificat clar acest lucru.
Am copt feliile de mar timp de 20-25 de minute la 200C.
Noua ne-au placut foarte mult! Au fost gustoase atat calde, cat si reci.
Aceste felii sunt chiar mai bune decat o clasica placinta-mult mar copt delicios si putin aluat!
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: