Desert / Dessert

Desert cu piscoturi si crema de fistic

Desertul acesta nu are vreo poveste speciala sau vreo idee revolutionara. Ca in multe alte situatii, m-am apucat sa fac un fel de recensamant al ingredientelor de prin casa. Asa mai descopar diverse chestii cumparate sau primite si pe care nu le-am folosit.

Ei bine, de data aceasta a fost un borcanas de crema de fistic primita la un pachet de Craciun. L-am pus atat de bine incat l-am descoperit abia acum! Asa ca se cerea sa fac un desert cremos si delicios cu fistic. A picat numai bine pentru ca veneau finii si o prietena pe la noi. Si asa ne-am putut bucura cu totii de el.

Ingredientele pentru aceasta reteta:

-600 ml frișca
-250 g ricotta
-200 g crema de fistic
-3 linguri zahăr pudra
-1 lingurița esența de fistic
-500 g pișcoturi (5 pachete)
-fistic sau bomboane pentru decor

Sirop
-300 ml apa
-2 linguri zahăr
-1 lingurița esența de fistic

Crema de fistic veti gasi in aceasta perioada si la Lidl, in gama De Luxe. Iar in restul timpului se gaseste in magazinele mai mari si pe internet.

Am inceput sa prepar crema. Am pus frisca rece, din frigider, in bolul mixerului. Am inceput sa mixez la viteza medie.

Apoi am adaugat zaharul pudra si am continuat sa mixez.

Dupa ce frisca a devenit pufoasa am pus si ricotta si am mixat in continuare.

Dupa ce am omogenizat frisca impreuna cu ricotta am pus esenta de fistic.

In final am adaugat crema de fistic lingura cu lingura.

Am continuat sa mixez la viteza medie pana am omogenizat crema.

Intre timp am pregatit si siropul – pur si simplu am amestecat ingredientele. Pentru acest desert am folosit doua recipiente deoarece cantitatea a fost considerabila. Aici il vedeti pe cel mic, pregatit pentru fotografii.

Primul strat este mereu cel de crema deoarece vreau sa ma asigur ca piscoturile vor fi umede si bine patrunse.

Apoi am trecut piscoturile rapid prin sirop si le-am aranjat peste crema. Atentie-nu lasati piscoturile sa absoarba prea mult sirop. Nu veti mai putea sa lucrati cu ele si vor fi exagerat de moi.

Am asezat ultimul strat de piscoturi dupa care am intins si putina crema pentru a le acoperi. Apoi am pus o bucata de folie deasupra si am pus vasul in frigider pana a doua zi. Si cateva ore este suficient.

Inainte de servire am prajit putin fistic pe care l-am taiat grosier cu un cutit. Puteti pune orice alt decor doriti, inclusiv bombonele colorate.

Am presarat fisticul deasupra desertului si a fost gata pentru servire.

A fost absolut delicios-pufos, parfumat, catifelat!

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d