Creveti si scoici cu sos de branza Stilton/ Shrimps and mussels with Stilton cheese sauce
Mergand pe principiul “ce gasesti, mananci” ne-am apucat sa cautam scoici pe care le-am dus intr-o galeata acasa.
Ingrediente de care avem nevoie pentru aceasta reteta:
– 500 g scoici curatate
– 500 g creveti curatati
– 100 ml apa
– 50 g branza Stilton (sau orice alta branza cu mucegai albastru)
– 100 ml lapte
– 100 ml smantana lichida
– 1 pahar de vin alb
– condimente pentru peste
– sare
Scoicile se pun la fiert pana cand se deschid. Cele care nu s-au deschis au fost moarte si vor trebui aruncate deoarece pot produce intoxicatii grave. Se curata si se pun pe o farfurie.
Noi am folosit creveti gata fierti, congelati pe care i-am curatat si i-am pus cateva minute la scurs.
Intr-o cratita se pun apa, condimentele si sarea. Se adauga apoi scoicile, crevetii si branza maruntita. Se amesteca bine dupa care se adauga laptele si smantana. Se lasa la fiert 10-15 minute amestecand incet.
In final se adauga vinul si se mai lasa 2-3 minute pe foc.
Ca si garnitura am avut paste. A fost delicios!
Multumesc celor ce mi-au dat voie sa postez aceasta reteta!
Thank you for approving the post of this recipe!