Sunt un mare fan al crevetilor pregatiti in orice fel. Asa ca nu ratez niciodata ocazia sa ii prepar si acasa. De data aceasta a fost cu un sos cocktail, foarte asemanator cu unul gustat cu ani in urma in Belgia.
Iata ce ingrediente am folosit:
-500 g creveți preferați prefierti, decorticati
-1 galbenus de ou
-1 lingura mare de muștar
-200 ml ulei
-1 lingura ketchup picant
-1 lingura coniac
-1 lingura zeama de lămâie
-sare
-piper
Am dezghetat crevetii pe care ii folosesc de obicei. Sunt cei de dimensiune medie sau uneori cei foarte micuti.Intr-o oala cu apa clocotita si sare i-am pus la fiert 10 minute. I-am scos apoi cu o paleta si i-am lasat sa se raceasca bine intr-un castron.Pana crevetii au ramas sa se raceasca, eu mi-am pregatit toate ingredientele pentru sosul cocktail.Am facut maioneza dintr-un galbenus crud, o lingura de mustar si ulei. Daca aveti in casa un borcan cu maioneza cumparata, nu este o problema sa folositi de acolo cateva linguri. As zice ca 3-4 linguri de maioneza sunt suficiente. Cand maioneza mea a fost gata, am pus o lingura de coniac si am mixat.Am adaugat ketchup putin picant si am continuat sa mixez.A urmat apoi zeama de lamaie. Am mixat bine dupa ce am adaugat-o.Cand crevetii s-au racit, am adaugat sare si piper peste ei. Am pus maioneza peste creveti si am amestecat.Crevetii cu sos cocktail sunt gata. Eu i-am tinut la frigider intr-un recipient cu capac pana la servire. De obicei ei se servesc impreuna cu alte aperitive, in cupe, cu biscuiti, in barcute de aluat, etc.
Mai multe detalii gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: