Advertorial,  Desert / Dessert

Crema de zahar ars cu portocale

Cum ar fi sa facem un desert in cateva minute? Si sa fie cremos, parfumat si foarte accesibil tuturor! Ei bine, eu am facut un astfel de desert si vreau sa va povestesc si voua despre el.

Am primit pentru testare un aparat despre care auzisem ca si principiu insa niciodata nu s-a ivit ocazia sa incerc unul. Am decis ca acum este momentul sa incerc noul aparat all-in-one HD2151/40 de la Philips. Prima reteta la care m-am gandit a fost cea de crema de zahar ars cu portocale, pe care o aveam in plan de ceva timp.

Ingredientele folosite pentru acest desert:

-2 oua
-50 g zahăr
-200 ml lapte
-2 linguri coaja de portocale
-putina sare

-8 linguri zahăr pentru ars

Eu am decis sa folosesc doua ramequins mai maricele. Voi puteti folosi forme mai mici, in cazul in care va doriti monoportii.

Am pus ouale intr-un bol cu putina sare si le-am batut pentru a omogeniza albusurile cu galbenusurile.

Am pus apoi coaja de portocala. Am avut coaja de portocala cu zahar pe care am conservat-o dupa ce ne-am intors de la Sorrento. Fructele de acolo sunt grozave-aromate si gustoase, iar coaja nu este stropita cu tot felul de substante. Asigurati-va ca puteti folosi coaja fructelor inainte de a o consuma!

Apoi am adaugat zaharul si am continuat sa amestec cu telul.

Am pus si laptele si am omogenizat cu restul compozitiei.

Am lasat bolul in care aveam amestecul pentru crema si m-am apucat sa fac zaharul caramelizat. Am folosit o cratita cu fund dublu pe care am pus-o pe foc. Atunci cand aceasta s-a incalzit, am pus zaharul.

Am asteptat sa se topeasca zaharul, amestecandu-l din cand in cand.

Asteptati ca zaharul sa se topeasca insa aveti grija ca focul sa fie la minim.

Zaharul s-a caramelizat. Puneti cu multa atentie in forme, avand grija sa acoperiti cat mai bine peretii.

Am pus suportul special in aparat si apoi am turnat 250 ml de apa, asa cum era indicat in instructiuni. Aparatul se poate folosi ajutandu-va de aplicatia special creata de Philips – NutriU. Acolo gasiti multe retete pentru aparatele voastre si indicatii importante pentru a va crea voi feluri de mancare.

Am pus compozitia in cele doua forme glazurate cu zahar ars. Mie imi place sa am mai mult sirop, asa ca am folosit pentru glazurare mai mult zahar ars.

Am pus formele pe rand, fiind prea mari ca sa incapa impreuna. Faceti un test inainte pentru a estima timpul necesar gatirii tuturor portiilor.

Am urmat indicatiile din aplicatie, de la reteta de baza. Desi timpul de pregatire era de 3 minute la presiune de 10kPa, eu am avut nevoie de 6 minute, deoarece vasul a fost mai mare.

Cand presiunea s-a eliberat complet, am deblocat si deschis capacul. Am scos cu grija forma, cu ajutorul unui servet, si am lasat-o sa se raceasca. Am pus urmatoarea forma si am repetat toti pasii.

Crema trebuie lasata sa se raceasca cel putin 60 de minute inainte de a o pune pe farfurie. Ea va iesi foarte usor din forma, avand un strat de sirop format din zaharul ars.

Decorati crema cum doriti voi-cu felii de fructe, cu putina coaja, etc.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d