Creier in crusta / Cervelle en croute
Am sa va povestesc azi putin despre o reteta care a fost surprinzator de gustoasa. Creierul in crusta a fost inca un experiment reusit in bucataria mea. Cred ca v-am mai povestit ca nu sunt mare fan creier si ca incerc sa-l fac macar cat de cat comestibil si pentru mine. Am reusit din nou!
Ingrediente:
– 1 kg creier de porc
– 200 g cascaval
– 100 g branza feta
– boia dulce
– piper
– cimbru
– patrunjel uscat
– 1 catel de usturoi
– 2 oua
– 150 g faina
– apa
Creierul se fierbe in apa cu sare si o lingura de otet. Cand este fiert se pune intr-un bol. Adaugam branza feta rasa, boia, ouale, condimentele si usturoiul ras. Se amesteca bine cu o spatula sau cu mixerul.
The brain will be boiled in water with salt and a spoon of vinegar. When is boiled it will be put into a bowl. We’ll add grated feta cheese, paprika, eggs, condiments and grated garlic. We mix well with a spatula or the mixer.
Pasta obtinuta se pune in vase pentru gratinat (eu am pus in cele pentru o persoana) si se presara cu cascaval ras. Vom folosi decat jumatate din cantitatea de cascaval.
The obtained paste is put in ceramic pots (I put in the pots for 1 person) and we spread grated pressed cheese. We’ll use only half of the quantity of grated pressed cheese.
Intr-un bol amestecam faina si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Adaugam putina apa. Vom obtine un aluat nici prea moale, nici prea tare.
Aluatul se imparte in bucati. Numarul de bucati de coca este dat de numarul de vase de ceramica pe care il avem. Fiecare bucata se intinde pe masa cu putina faina. Apoi se asaza deasupra cascavalului ras din vase.
Vasele se pun in cuptorul preincalzit. Crusta se va coace la temperatura medie. Este gata atunci cand are o culoare aurie placuta.
The pots will be put in the preheated oven. The crust will be baked at medium temperature. It’s baked when it has a nice golden color.
Asa am bifat inca o reteta pentru creier. Sunt incantata pentru ca am eliminat prajeala si , in plus, este si foarte bun.
So we made another recipe for brain. I’m glad that I eliminated the frying part and, in addition, it’s so good.