Carne si preparate din carne/organe de porc / Pork and pork organs

Cotlet de porc in sos de rosii si bere

Fiecare dintre noi are zile mai bune si zile in care ne dorim sa fim linistiti, cu gandurile noastre. Din pacate acum nu e posibil sa mergem sa luam masa in oras ci eventual sa comandam la restaurantele care inca mai livreaza sau sa gatim noi. Pentru aceste zile in care chiar trebuie sa gatesc dar nu am cea mai buna dispozitie, mie imi place sa am retete rapide si foarte gustoase. Una dinele este cea de cotlet de porc in sos de rosii si bere.

Ingredientele folosite de mine:

  • 5 bucati potrivite de cotlet de porc
  • 30 ml ulei
  • 350 ml sos de rosii cu ardei kapia (se poate folosi si bulion simplu si putin ardei tocat)
  • jumatate de cutie de bere blonda
  • oregano proaspat
  • sare
  • piper

Pentru garnitura am facut un piure de cartofi cu lapte, putin unt si patrunjel verde.

Cotletul se pune intr-un vas antiaderent si se prajeste pe amandoua partile in ulei.
Cand carnea este rumena, se adauga bere cat sa o acopere.
Se adauga sarea si piperul si se lasa sa fiarba cateva minute.
Daca berea deja s-a evaporat si carnea nu s-a fiert inca, mai puteti completa.
Am cules verdeturile din gradina. Oregano l-am pus spalat dar netaiat in sos iar patrunjelul l-am maruntit foarte bine.
Am pus sosul de rosii si kapia si oregano si am lasat sa fiarba.
Cand sosul a scazut, am luat cratita de pe plita si am acoperit-o pentru cateva minute, cat am preparat piureul.
Puteti adauga in sos si putin ardei iute, in cazul in care va place mancarea picanta.
Noi am servit si o salata proaspata de varza, cu piper si otet.
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d