Cotlet cu prune uscate / Pork fillet with dried plums
Nu se prepara greu, nu trebuie sa fiti meticulosi. Pe cat de simpla si eleganta este, pe atat e si de gustoasa.
Ingrediente
– 750 g – 1 kg muschi de porc
– 250 g prune uscate
– 100 ml vinars (sau coniac)
– 350 ml vin alb
– 50 g unt
Taiem carnea in bucati potrivite, astfel incat sa obtinem 9-10 rulouri.
Bucatile se bat cu un ciocan de snitele.
Prunele uscate se pun intr-un bol si se toarna cei 100 ml de vinars. Se lasa 20-30 de minute sa se rehidrateze.
Dried plums will be put into a bowl and we’ll add the 100 ml of brandy in it. We let the plums 20-30 minutes to rehydrate.
Se pun prunele in interior.
Rulam feliile de carne si se prind cu scobitori.
We roll the slices of meat and we put tooth-pick to fix the meat.
Punem carnea intr-un vas termorezistent, adaugam vinul, untul, se acopera si se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa cca 1 ora, la temperatura medie. Se verifica si se intorc o data sau de doua ori. Inainte de a scoate vasul din cuptor se lasa descoperit 10 minute pentru rumenire.
Se servesc alaturi de o garnitura de cartofi cu unt, nu inainte de a se taia felii. Simplitatea garniturii pune in valoare gustul carnii cu prune uscate.
Doresc sa va anunt ca pentru o scurta perioada comentariile voastre nu au putut fi postate pe blog. Acest lucru s-a datorat unor setari incompatibile cu noul template folosit. Acum problema s-a rezolvat si astept parerile voastre, nelamuririle sau orice alte comentarii.
I want to let you know that for a short period of time your comments couldn’t be posted on the blog. This thing happened as a cause of incompatibility between the new template and some settings. Now the problems are solved and I’m waiting to see your opinions, questions or any other comments.