Costita cu sos lipicios
Am continuat seria retetelor gatite cu ajutorul Philips All-in-One Cooker HD2151/40 cu o reteta care are mereu mare succes la noi in familie-costita cu sos lipicios.
Mie imi place sosul lipicios facut de mine iar costitele sa fie fragede, carnea sa se topeasca in gura. Asa ca acum a fost ocazia perfecta pentru a le face asa cum imi doream.
Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente:
-500 g costița
-1 lingurita sare
-1 lingurita paprika iute
-1 lingurita paprika afumata
-2 lingurițe condimente gyros
-1 lingura miere
-50 ml ulei de măsline
-putina apa
Mi-am pregatit si masurat toate ingredientele. Costita am cumparat-o intreaga pentru a putea sa o portionez eu.
Am pisat usturoiul si am taiat coasta in patru bucati mai mici.
Am pus uleiul de masline.
A urmat mierea. Ea nu trebuie sa fie zaharisita, ci cat se poate de fluida.
Am inceput sa adaug pe rand si condimentele.
Am amestecat cat am putut de bine pentru a obtine o pasta omogena.
In final am adaugat putina apa care a fluidizat amestecul devenit intre timp destul de gros de la toate condimentele.
Am uns bucatile de costita pe toate partile cu o pensula.
Am acoperit vasul si l-am pus in frigider pentru cateva ore-ideal ar fi peste noapte, pentru a-si lua toate aromele minunate ale condimentelor.
Am transferat costita in vasul aparatului.
Am inchis capacul si l-am blocat.
Am setat aparatul pe functia Slow pentru 4 ore.
Veti vedea ca sunt multe optiuni din care puteti alege si va puteti ghida dupa retetele din aplicatia NutriU.
Dupa ce s-au fiert coastele, am folosit functia Simmer pentru 10 minute, pentru scaderea sosului.
Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: