Advertorial,  Carne de porc/Pork

Costita cu sos lipicios

Am continuat seria retetelor gatite cu ajutorul Philips All-in-One Cooker HD2151/40 cu o reteta care are mereu mare succes la noi in familie-costita cu sos lipicios.

Mie imi place sosul lipicios facut de mine iar costitele sa fie fragede, carnea sa se topeasca in gura. Asa ca acum a fost ocazia perfecta pentru a le face asa cum imi doream.

Pentru aceasta reteta am folosit urmatoarele ingrediente:

-500 g costița
-1 lingurita sare
-1 lingurita paprika iute
-1 lingurita paprika afumata
-2 lingurițe condimente gyros
-1 lingura miere
-50 ml ulei de măsline
-putina apa

Mi-am pregatit si masurat toate ingredientele. Costita am cumparat-o intreaga pentru a putea sa o portionez eu.

Am pisat usturoiul si am taiat coasta in patru bucati mai mici.

Am pus uleiul de masline.

A urmat mierea. Ea nu trebuie sa fie zaharisita, ci cat se poate de fluida.

Am inceput sa adaug pe rand si condimentele.

Am amestecat cat am putut de bine pentru a obtine o pasta omogena.

In final am adaugat putina apa care a fluidizat amestecul devenit intre timp destul de gros de la toate condimentele.

Am uns bucatile de costita pe toate partile cu o pensula.

Am acoperit vasul si l-am pus in frigider pentru cateva ore-ideal ar fi peste noapte, pentru a-si lua toate aromele minunate ale condimentelor.

Am transferat costita in vasul aparatului.

Am inchis capacul si l-am blocat.

Am setat aparatul pe functia Slow pentru 4 ore.

Veti vedea ca sunt multe optiuni din care puteti alege si va puteti ghida dupa retetele din aplicatia NutriU.

Dupa ce s-au fiert coastele, am folosit functia Simmer pentru 10 minute, pentru scaderea sosului.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d