Advertorial,  Paine/Bread

Cornuri cu faina graham si secara

In ultima perioada m-am straduit sa fac mai multe feluri de paine si specialitati cu faina graham si secara. Reteta pe care vreau sa v-o prezint este inspirata din cea de kornspitz, delicioasele cornuri cu seminte.

Ele nu sunt atat de aspectuoase ca si cele preparate cu faina alba, insa sunt cu mult mai sanatoase si gustoase.

Fainurile folosite pentru aceasta reteta sunt de la 7 Spice. Le gasiti pe toate aici:

https://www.saptespice.ro/magazin/

-200 g faina graham
-200 g faina alba de secara
-200 g faina alba de grâu (plus 50g pentru pudrat masa)
-15 g drojdie
-400 ml apa călduță
-50 ml ulei de măsline
-sare

Am cantarit toate ingredientele de care am avut nevoie.

Drojdia trebuie activata inainte de folosire. Pentru aceasta avem nevoie de putina apa calduta (nu fierbinte) si o lingura sau doua de faina.

Am amestecat bine ingredientele necesare activarii drojdiei si am lasat castronelul deoparte timp de 15 minute.

Am pus faina alba si cea de secara in bolul mixerului.

Apoi am adaugat si faina graham.

Am pus si putina sare, avand grija sa o amestec pentru a nu intra in contact direct cu drojdia. Pentru framantare am folosit carligul mixerului.

Asa arata drojdia mea activata, gata pentru framantare.

Am pus si drojdia in bolul mixerului.

Am adaugat si semintele. Trebuie mentionat ca eu am folosit semintele crude insa se pot si praji, gustul fiind chiar mai bun.

Am inceput sa mixez la viteza mica, cat sa amestec ingredientele putin.

Am pus apoi apa care era la temperatura camerei.

Am mixat la viteza mica, avand grija din cand in cand sa aduc faina aproape de carlig cu o spatula.

Am pus apoi si uleiul de masline. Daca vi se pare mult puteti sa puneti jumatate din cantitate.

Am inceput sa mixez la viteza medie, pentru omogenizarea aluatului si incorporarea uleiului.

Dupa 7-8 minute am obtinut un aluat destul de moale si lipicios. Aluaturile cu faina de graham si secara au nevoie de o hidratare mai mare decat cele din faina alba. Am preferat sa las aluatul asa si sa nu mai adaug faina deoarece ar fi devenit mai tare dupa coacere.

Am pus aluatul intr-o cutie unsa cu ulei si am acoperit-o cu capacul. Am lasat aluatul la dospit la temperatura camerei cam o ora , o ora si zece minute.

Cand aluatul e dospit, se pune pe masa pudrata cu faina.

Am intins aluatul pe masa si l-am taiat cu o rola pentru pizza. Din fiecare fasie am rulat cate un corn. Cornurile se coc la 185-190 C timp de 45 de minute.

Mie imi plac aceste cornuri cat sunt proaspete sau chiar calde. In general acest tip de aluat se intareste dupa cateva ore.

Cine vrea un corn pufos cu unt?

Mai multe detalii gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/channel/UCGR2NbyzM1eUXnlgCIppcBw/featured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d