Cornurile astea sunt absolut grozave! Sunt usor de facut, va ajuta sa reciclati/folositi resturi de branza din frigider si se consuma imediat. Daca le faceti in weekend, sigur merg langa o bere sau un pahar de vin in timp ce va uitati la film.
Ce ingrediente am folosit:
-800 g faina alba
-20 g drojdie proaspăta
-200 ml kefir
-250 ml apa
-1 ou
-1 lingurița de sare
-2 gălbenușuri și 2 linguri de apa pentru uns
-mix semințe de presărat deasupra
-300 g brânza
-100 g șunca
-chimen
Pentru inceput am facut umplutura. M-am gandit ca ar fi bine ca branza si sunca sa stea putin la frigider inainte de a pune umplutura in cornuri. Am amestecat la robot niste resturi de cas si branza telemea proaspata.
Consistenta este destul de cremoasaApoi am taiat marunt niste sunca afumata
Am pus sunca peste branza, am adaugat niste chimen si am amestecat. Apoi am pus vasul acoperit in frigider pana am pregatit aluatul pentru cornuri.
Ingredientele pe care le-am folosit pentru cornuri. Drojdia nu arata grozav dar si-a facut cu succes treaba.
Am cantarit faina
Apoi am transferat-o in vasul mixerului. Intr-o cana am pus drojdia cu 30-40 ml de apa calduta si am dizolvat-o. Am adaugat 2 linguri de faina, am amestecat iar apoi am lasat drojdia sa se activeze cateva minute.Apoi am pus drojdia activata, oul si kefirul peste faina si am inceput sa mixez. Am pus si apa in timp ce aluatul se mixa.Aluatul devine moale si lipicios in prima faza. Am continuat sa mixez la viteza mica. Daca framantati cu mana, e bine sa framantati incet, cu rabdare.Dupa alte cateva minute de mixare am obtinut un aluat elastic si care se desprinde usor de bol si de carligul mixerului.Am pus aluatul intr-un vas uns cu ulei de masline si l-am acoperit cu folie alimentara. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Dupa ce aluatul a dospit, ne pregatim cantarul pentru a forma bile de aluat pentru fiecare corn. Eu am facut bile de aproximativ 100 g. Mi s-a parut mai usor sa cantaresc decat sa tai bucati aproximativ egale. Daca nu aveti cantar, e foarte bine si sa impartiti in bucati de dimensiunea unei mingi pe care o puteti tine in palma.Am cantarit toate bucatile de aluat si le-am lasat pe masa unsa cu ulei. Le puteti acoperi cu ceva pana le folositi.Am intins fiecare bucata de aluat astfel incat sa obtin o foaie aproximativ ovalaAm pus umplutura, am crestat-o in partea opusa si apoi am rulat-o si am modelat-o in forma de corn.Dupa ce am asezat cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, le-am mai lasat cateva minute sa creasca si apoi le-am uns pe fiecare cu ou.In final am presarat mix de seminte si le-am bagat la cuptor.Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 170C. Am copt cornurile la acesta temperatura timp de 40 de minute, caldura de sus si de jos. Daca va plac putin mai rumene, le puteti lasa si mai mult.
Au fost absolut delicioase!
Mai multe detalii gasiti in reteta video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici: