
Cornulete cu rahat
In fiecare familie exista cel putin o reteta sau doua de cornulete cu rahat sau magiun care circula pe la toate gospodinele. Si sunt nenumarate variante: cu unt, cu untura, cu bors, cu drojdie, cu praf de copt, etc. Si cred ca acestea sunt numai cateva exemple. In marea majoritate a cazurilor se decide ce reteta se foloseste in functie de ingredientele pe care le avem in casa.
Azi m-am gandit sa va arat una din retetele care mie mi se pare ca iese de fiecare data bine.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
-150 g unt
-400 g faina
-200 g kefir
-50 g zahăr pudra
-1 ou
-drojdie cât o nuca
-coaja de la 1 lămâie
-vanilie
-rahat

Mi-am scos ingredientele din frigider cam cu o jumatate de ora inainte de a incepe prepararea ca sa se incalzeasca.

Am pus untul care intre timp s-a incalzit in bolul mixerului.

Am adaugat apoi si kefirul.

Pentru a face bucatile de unt mai micute am pus mixerul in functiune la viteza mica.

Apoi am pus si oul.

A urmat apoi drojdia, pe care de data aceasta nu am dizolvat-o, ci am sfaramat-o putin si am adaugat-o ca atare.

Tot acum am pus si zaharul pudra.

Dupa ce am mixat putin pentru omogenizare, am pus si coaja de lamaie.

Am pus apoi treptat faina, mixand pentru omogenizare.

Dupa aproximativ 5-6 minute de mixare am obtinut un aluat moale .

L-am asezat intr-un bol uns cu putin ulei de floarea soarelui si l-am acoperit cu folie de plastic. L-am lasat asa sa se odihneasca la temperatura camerei timp de 40-45 de minute.

Dupa ce aluatul s-a odihnit, l-am impartit in patru bucati aproximativ egale. Din fiecare bucata am format o sfera si le-am acoperit cu bucata de folie folosita anterior.

Am scos prima sfera si am intins-o pe masa pudrata cu putina faina. Intre timp am taiat si bucati de rahat (alegeti voi forma si marimea, aroma).

Am taiat aluatul in triunghiuri si am asezat rahatul asa cum se vede in imagine. Apoi am rulat fiecare cornulet incepand cu baza triunghiului (partea mai lata) si terminand cu varful (partea ingusta).

Am asezat cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt.

Am copt cornuletele la 170C timp de 20-25 minute.

Am dat cornuletele prin zahar pudra deindata ce le-am scos din cuptor. Astfel zaharul va ramane pe ele deoarece primele particule se vor topi usor. Este totusi un pas optional-voi le puteti pudra mai tarziu sau chiar deloc.

Cornuletele mele nu sunt chiar perfecte dar va asigur ca sunt delicioase!



Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:
Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

