Desert / Dessert,  Patiserie / Patisserie,  Retete de post/Fasting period recipes

Cornulete cu bors – de post, vegane

De Sarbatori am facut pentru colindatori cornulete cu nuca si magiun si ramasesem datoare cu reteta. Aceasta este foarte simpla, potrivita pentru cei care tin post dar si pentru cei care au adoptat o dieta vegana.

Cornuletele se pastreaza foarte bine pentru o perioada mai lunga de timp, asa ca daca doriti le puteti pregati cu mai multe zile inainte de servire – vor fi cu atat mai bune!

Iata ce ingrediente am folosit pentru aceste cornulete:

Coca
-1 kg faina
-250 ml bors
-400 ml ulei
-2 lingurite de drojdie
-2 lingurite pudra de vanilie
-1 lingurita esenta de rom
-putina sare

Umplutura
-400 g magiun
-100 g nuca

Mi-am pregatit toate ingredientele, le-am cantarit si masurat.

Am pus faina in bolul mixerului in care am framantat aluatul.

Apoi am adaugat drojdia uscata, fara a o hidrata inainte.

Am pus si putina sare.

Deoarece am avut pudra de pastaie de vanilie, am adaugat-o si pe aceasta odata cu ingredientele uscate.

Am mixat toate ingredientele uscate.

Peste acestea am pus uleiul si am mixat numai cat sa inceapa sa se formeze un aluat.

Apoi am pus si borsul rece si am continuat sa mixez pana am obtinut un aluat.

Aluatul va avea nevoie sa stea la frigider cateva ore – cam 3-4 l-am lasat eu.

Am invelit aluatul in folie de plastic pentru a nu se usca.

Intre timp am macinat nuca cu ajutorul unui robot si am pregatit magiunul pe care l-am folosit.

Am pus magiunul in farfurie si am adaugat treptat nuca. Am obtinut o pasta densa.

Am impartit aluatul in patru bucati iar pe una dintre ele am intins-o si am decupat un cerc. Pentru aceasta am folosit o farfurie.

Am taiat triunghiuri cu ajutorul unei role.

Am pus pe fiecare dintre acestea putin amestec de magiun cu nuca.

Apoi am rulat fiecare triunghi de la baza spre varf.

Am asezat cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le-am copt apoi timp de 13-15 minute la 200C.

Dupa ce le-am scos din cuptor pe unele le-am pudrat cu zahar, pe altele le-am lasat sa se raceasca asa simple.

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:
https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d