Bauturi / Beverages

Cocktail Jamaica Blue

Ma declar un fan al cocktailurilor. Alcoolice sau non alcoolice, cu fructe sau fara fructe, toate au ceva special. Am pregatit acest cocktail pentru a celebra Luna Femeilor si am dorit sa aiba un gust cu adevarat deosebit. De aceea am ales o combinatie mai neobisnuita.

Aceasta reteta de cocktail face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor” de pe blogul culinar www.retetecalamama.ro organizat impreuna cu www.bilancia.ro 

0
Ingredientele pentru cocktail :
– 3-4 capsuni 
– gheata 
– 30 ml lapte de cocos
– 50 ml lichior curacaco
– 25 ml rom alb
– 30 ml apa minerala

Am taiat capsunele in cubulete si le-am aranjat in paharul de cocktail.

Apoi am zdrobit gheata si am adaugat-o peste capsune.
Se pune si laptele de cocos. Acesta acopera capsunele si preia aroma acestora.
Am turnat apoi lichior curacao cu ajutorul unei lingurite speciale pentru cocktail ce are coada lunga. Efectul obtinut este deosebit, culorile nefiind uniforme.

 Romul alb se adauga inaintea apei minerale. Am preferat romul alb deoarece nu este atat de aromat ca si cel brun, lasand astfel celelalte gusturi sa se combine si sa se simta in egala masura. Apa minerala folosita a fost Borsec, preferata mea 🙂
Jamaica Blue a fost o pata de culoare pe masa noastra. Combinatia de bleu si alb si accentele de rosu intens al capsunelor a fost pe placul meu iar gustul a fost intr-adevar deosebit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: