Bauturi / Beverages

Cocktail Emerald

Am preparat acest cocktail pentru sotul meu. V-am povestit ca nu am reusit sa ajungem la un consens in ceea ce priveste desertul si cocktailul ce urma sa le prepar pentru meniul special pentru a celebra Luna Femeii. Asa ca fiecare a avut parte de ceea ce si-a dorit: eu un cocktail cu lichior curacao si capsune iar el o combinatie de lichior Pisang vert (banane verzi), lichior curacaco si sirop de maracuja.

Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor” de pe blogul culinar www.retetecalamama.ro organizat impreuna cu www.bilancia.ro 

0
Ingredientele pe care le-am folosit sunt urmatoarele:
– 20 ml sirop de maracuja
– gheata 
– 50 ml lichior Pisang Ambon vert
– 50 ml lichior curcacao

Am zdrobit gheata cu ajutorul unui mojar. Din pacate blenderul meu nu are lama atat de solida incat sa poata sparge gheata. Dar poti face multe cu un mojar 😉

Se adauga siropul de maracuja. Este destul de gros insa nu foarte dulce. Gustul este mai degraba dulce-acrisor, asa ca nu aveti de ce sa va ingrijorati ca am pus sirop fara sa-l diluez.
Urmatorul ingredient adaugat este lichiorul de banane verzi. M-am folosit de o lingurita speciala pentru cocktail ce are coada lunga.
In final se adauga curacao. Apoi am decorat cu o capsuna pentru a adauga o pata de culoare 🙂

Emerald este un cocktail care va va incanta! Aromele exotice va vor duce cu gandul la o vacanta pe o insula, pe plaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d