Ciorbe si supe / Soups,  Legume / Vegetables

Ciorba simpla de spanac

Nu stiu cum e la voi dar la mine in perioada asta schimb meniul cu totul si trec la cel de vara. Si nu se poate sa fac asta fara ciorbele de verdeturi, fara salate colorate, deserturi cu fructe si tot felul de chestii delicioase si parfumate.

Am constatat ca nu am pus pe blog reteta mea simpla de ciorba de spanac. Si ma grabesc acum sa fac asta! Nu-i timp de pierdut!

Am cules spanacul din gradinuta noastra.

Ingredientele folosite:

  • o mana buna de spanac-as zice cam 500 g
  • 3-3.5 l apa
  • 50 ml ulei
  • o ceapa
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 oua
  • 2 linguri de otet
  • sare
  • leustean verde
  • smantana – 2-3 linguri (optional)

Cum am procedat? Apasati play pe videoclipul de mai jos!

Un lucru foarte important de mentionat este cel referitor la adaugarea amestecului de oua cu otet. In cazul in care doriti sa adaugati si smantana, ea se amesteca impreuna cu ouale intr-un bol, renuntand insa la otet sau reducand cantitatea.

Am pus acest amestec abia la cateva minute dupa ce am luat oala de pe plita. Pentru ca oul sa nu se coaguleze, se adauga cate un polonic de ciorba calduta in bolul in care avem oul si amestecam usor astfel incat sa aducem amestecul la aceeasi temperatura ca si lichidul din oala. Dupa ce am pus 2-3 polonice, turnam tot continutul bolului in oala si amestecam.

In final am adaugat leusteanul taiat marunt.

Mie imi place sa pun langa ciorba de spanac niste paine prajita sau paine care are coaja crocanta.
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d