Ciorbe si supe / Soups,  Legume / Vegetables

Ciorba simpla de cartofi

Am cautat zilele trecute pe blog o reteta pe care stiam sigur ca am scris-o, ba chiar am si facut fotografii. Spre marea mea surprindere nu am publicat-o niciodata.

M-am uitat apoi sa vad daca am reteta de ciorba de cartofi pe care o fac mai mereu. Si nu, nu o am nici pe ea. Iar lista poate continua cu multe retete simple si gustoase pe care le fac de ani de zile. Nu stiu de ce nu le-am publicat. Poate pentru ca mi s-au parut prea comune, ca nu le vrea nimeni, ca le stiti toti?…

Ei bine, m-am hotarat sa le scriu si sa le fotografiez pentru ca poate e cineva interesat.

Prima vine reteta de ciorba simpla de cartofi.

Iata ce ingrediente am folosit:

-5-6 cartofi roșii
-1 morcov
-1 ceapa
-1 ardei gras
-o jumătate de rădăcina de pătrunjel
-o jumătate de rădăcina de păstârnac
-50 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
-2 linguri de pasta de tomate
-2 l apa
-sare
-piper
-tarhon (opțional)

De data aceasta nu am avut tarhon proaspat, ci numai congelat. Cartofii pot fi de care va plac voua-eu am avut cartofi noi, rosii.

Am curatat, spalat si taiat cartofii. Nu ii taiati prea mici pentru ca daca fierb prea mult se vor sfarama.

Apoi am curatat un morcov si l-am taiat in cubulete.

Pastarnacul si patrunjelul le aveam congelate, asa ca am scos doua jumatati din timp din congelator ca sa le pot taia cubulete.

Am spalat, curatat si taiat si ardeiul gras. Aroma ardeiului proaspat, de sezon, e foarte importanta pentru gustul pe care il va avea in final ciorba.

Am curatat si taiat si ceapa marunt.

Aveam cateva rosii bune, de la piata, in frigider-si ele au fost tocate pentru ciorba mea delicioasa.

Odata pregatite legumele, m-am apucat de treaba.

Am pus o oala pe foc sa se incalzeasca dupa care am turnat uleiul.

Pentru inceput am pus ceapa si am asteptat cateva minute pana a inceput sa se caramelizeze. Apoi am pus radacinoasele, le-am amestecat si am asteptat sa se caleasca si ele.

Am adaugat apoi ardeiul si l-am lasat si pe el sa se caleasca.

Au urmat cartofii. I-am scurs de apa si i-am pus in oala, am amestecat si am acoperit cu un capac.

Din cand in cand am amestecat pentru a nu se prinde de vas. Tot acum am pus putina sare.

Dupa cateva minute am pus si rosiile si am acoperit vasul din nou.

Dupa 5-6 minute am considerat ca legumele s-au calit suficient.

Am turnat apa rece si am acoperit oala. Am lasat sa fiarba pana legumele au fost moi, insa nu fierte complet.

Am pus pasta de rosii si am amestecat, dupa care am mai lasat sa fiarba cateva minute (4-5 minute).

Am luat ciorba de pe foc si am presarat tarhonul, am amestecat si am pus capacul inapoi pentru cateva minute.

Este gata pentru a fi servita! Simpla, cu ardei iute, cu iaurt sau cu smantana. Cum va place voua!

Mai multe detalii despre reteta gasiti in clipul video:

Daca v-a placut reteta si doriti sa vedeti mai multe videoclipuri de la lifeandcoffeebeans.ro, va puteti abona la canalul YouTube aici:

https://www.youtube.com/c/Lifeandcoffeebeans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d