Zilele trecute am mers sa facem unele cumparaturi intr-un magazin foarte popular in orasul nostru. Spun ca este foarte popular deoarece face parte dintr-o retea comerciala care include printre altele si doua fabrici de mezeluri dar si de prelucrare a carnii, tot orasul fiind impanzit de magazinele lor. Prospetimea este la ea acasa iar gusturile produselor sunt de nota 10. Nu e de mirare ca sunt furnizori pentru mai multe lanturi comerciale mari din tara.
Desi perioada aceasta a anului nu este tocmai potrivita pentru ciorbele de afumatura, nu ne-am putut abtine si am cumparat patru urechi afumate.
Si iata ca m-am apucat si am facut o ciorba care a iesit absolut delicioasa!
Ingrediente:
– 4 urechi de porc afumate (aproximativ 600 g)
– 4 morcovi
– 2 cepe
– 1 rosie
– 500 g fasole verde
– 3 ardei kapia murati
– 4-5 catei de usturoi
– 3 oua
– 250 ml lapte dulce (optional)
– 1 legatura de patrunjel
– piper
– cimbru (optional)
– sare
Se spala bine urechile cu apa calduta si se pun intr-o oala cu apa (eu am folosit o oala de 5l). Se pun la fiert la foc potrivit. Se verifica din cand in cand cantitatea de apa completandu-se in cazul in care este necesar, atat cat sa fie urechile mereu acoperite. Dupa ce urechile sunt fierte se scot cu ajutorul unei spumiere si se taie in fasii potrivite, ca in pozele de mai jos. Zeama in care am fiert urechile nu se arunca ci se pasteaza, deoarece dupa ce se taie urechile vor fi puse inapoi impreuna cu celelalte ingrediente.
Se spala ceapa, rosia si morcovii si se toaca marunt. Se adauga impreuna cu urechile taiate in oala. Dupa ce au fiert legumele se vor adauga ardeii kapia taiati marunt si fasolea verde (eu am avut de la borcan, de anul trecut). Dupa ce si ardeii si fasolea au inceput sa fiarba se adauga usturoiul pisat si condimentele.
Se mai fierb inca 10 minute impreuna dupa care luam oala de pe foc. Se lasa 5 minute dupa care adaugam ouale batute cu lapte, amestecand in continuu. Apoi se adauga patrunjelul taiat marunt.
Ciorbita va arata cam asa:
Se poate servi dreasa cu otet balsamic sau cu ardei iute murat. Noi am preferat sa o servim ca atare deoarece ardeiul kapia murat are un gust dulce-acrisor, asa ca ni s-a parut suficient.
Sper sa va placa acest fel de ciorba chiar daca suntem in miezul verii iar pomana porcului este departe.
Like this:
Like Loading...
Related