Ciorbe si supe / Soups

Ciorba de perisoare

Acum cateva zile mi-a fost pofta de ciorba de perisoare. Cred ca nu mai facusem de cam mult si parca era timpul. Mi-am adus aminte ca pe blog am o alta varianta, asa ca m-am gandit sa v-o las si pe cea facuta de data aceasta. Diferenta? Eu fac uneori perisoarele cu orez, alteori fara orez. Acum le-am facut fara orez.

Ce ingrediente am folosit pentru aceasta ciorba:

-500 g carne tocata (puteti folosi de care doriti)

– 1 ou

– 3 linguri de pesmet

-1 ceapa

-1 morcov

– 4-5 felii de telina

– 1 pastarnac

– 1 ardei

– 1 radacina de patrunjel

-2-3 linguri ulei de masline

– 400 ml suc de rosii

– 3-4 l de apa rece

– sare

– piper

– leustean

Mi-am pregatit toate ingredientele.

Am curatat si tocat ceapa si radacinoasele.

Am continuat cu morcovul pe care l-am razuit si cu rosiile pe care le-am taiat in cubulete.

Am pregatit apoi carnea pentru perisoare. Am pus oul, pesmetul, sare, piper si am framantat bine carnea.

Am format perisoarele si le-am pus pe un tocator de lemn. Eu am format perisoarele cu mainile si nu am folosit nimic pentru a masura cantitatea de carne.

Am pus o cratita la incalzit si apoi am adaugat uleiul.

Am pus ceapa si am lasat-o sa se caleasca.

A urmat apoi ardeiul.

Cand ceapa si ardeiul s-au calit, am pus si morcovul.

Dupa cateva minute am pus si radacinoasele tocate.

Dupa ce s-au calit legumele am pus apa, am acoperit oala cu un capac si am lasat sa fiarba.

Cand ciorba a inceput sa fiarba am tras oala deoparte si am pus perisoarele una cate una, astfel incat sa ramana intacte.

Am adaugat rosiile taiate cubulete cand perisoarele sunt aproape fierte. Tot acum am pus si sucul de rosii si am lasat sa mai fiarba inca 10 minute. Apoi am stins focul si am presarat verdeata.

Mai multe detalii gasiti in clipul video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d