Ciorbe si supe / Soups

Ciorba de legume cu galuste

E perioada din an in care gasim cele mai multe si mai gustoase legume. Sfarsitul verii mereu ma face sa fiu melancolica si sa pastrez toate senzatiile, amintirile si gusturile pana vara viitoare. Asa ca am inceput sa gatesc retete care sa-mi ramana in amintire cat mai mult pentru iarna ce va urma.

Reteta de azi este simpla, cu legume delicioase si se face foarte repede.

Pentru aceasta ciorba am folosit urmatoarele ingrediente:

-2 dovlecei

-1 morcov

-1 ceapa

-4 roșii medii

-1 ardei gras

-1 ardei kapia

-2 linguri pasta de tomate

-50 ml ulei de măsline

-pătrunjel

-sare

-apa -3-3.5 l

Galuste

-3 oua (137 g)

-gris (137 g)

Mi-am pregatit toate ingredientele pentru aceasta reteta. Legumele erau in mare parte dintre cele pe care nu le mai foloseam la salate si era pacat sa le arunc.

Am spalat, curatat si taiat ardeii.

Am continuat apoi cu morcovul.

Am taiat si cele cateva rosii pe care le aveam.

Am spart ouale intr-un castronas si le-am cantarit. 

Am cantarit aceeasi cantitate de gris (137 g). Practic, daca ouale au 130g veti adauga 130g de gris.

Consistenta este a unei smantane groase. Compozitia de galuste se lasa sa se odihneasca  pe masa cat timp preparam ciorba.

Am pus oala pe foc si am lasat-o sa se incalzeasca. Apoi am pus ulei.

Cand uleiul s-a incins, am pus pe rand ceapa…

Apoi morcovul.

Am continuat cu ardeiul dupa care le-am lasat sa se caleasca putin. 

Apoi am pus apa si am lasat sa fiarba.

Cand legumele sunt aproape fierte am pus si dovlecelul si am adaugat putina sare.

Imediat dupa aceea am pus si cuburile de rosii taiate mai devreme. 

Cand au fiert rosiile am pus si pasta de tomate.

Am luat ciorba deoparte si am asteptat putin pana nu a mai clocotit. Apoi am format galustele. 

Am pus oala inapoi pe foc si am mai fiert pentru inca 15 minute.

Am pus verdeata in momentul in care am servit-o. Acest fel de ciorba poate fi consumata si calda, si rece. E perfecta pentru orice vreme.

Mai multe detalii gasiti in clipul video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d